ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Στο σπίτι θα κάνουν ρεβεγιόν οι Ιταλοί

Το 86% των ιταλών θα περάσει στο σπίτι την παραμονή της πρωτοχρονιάς λόγω οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν ο εμπορικός σύλλογος Confesercenti και η εταιρεία..
δημοσκοπήσεων Swg.
Στο σπίτι θα κάνουν ρεβεγιόν οι Ιταλοί
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι έξι στους δέκα ιταλούς δεν πρόκειται να ξοδέψουν πάνω από 75 ευρώ για το ρεβεγιόν και συνολικά υπολογίζεται ότι θα ξοδευτούν 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 328 εκατομμύρια ευρώ λιγότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.
Η Confesercenti τονίζει ότι "πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ τα τελευταία οκτώ χρόνια που οφείλεται ξεκάθαρα στην μείωση της οικονομικής ισχύος των οικογενειών και στην αρνητική ψυχολογική παράμετρο που συνδέεται με την οικονομική κρίση".
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επιλογές, το 1% των ιταλών θα υποδεχθεί το 2012 σε κάποια ντίσκο, το 2% σε κάποιο εστιατόριο (πέρυσι το ποσοστό ήταν 7%), το 4% δεν πρόκειται να γιορτάσει με κανέναν απολύτως τρόπο, ενώ το 6% θα κάνει δώρο στον εαυτό του ένα σύντομο ταξίδι.
Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμήσουν εσωτερικούς προορισμούς και το 1/3 το εξωτερικό και κυρίως τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Πολλοί ιταλοί, πριν αλλά και μετά τα μεσάνυχτα, θα γεμίσουν τις ιστορικές πλατείες της Ρώμης και άλλων πόλεων. Στην οδό Fori Imperiali (της ρωμαϊκής αγοράς) που οδηγεί στο Κολοσσαίο πρόκειται να τραγουδήσει το συγκρότημα των Νegramaro.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...