Επισήμως υποψήφιοι στις εκλογές οι Ζιουγκάνοφ- Ζιρινόφσκι

Ο επικεφαλής των ρώσων κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ και ο αρχηγός του υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού..
Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, συνήθεις αντίπαλοι του Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές, υπέβαλαν σήμερα επισήμως τις υποψηφιότητές τους για τις εκλογές του Μαρτίου 2012, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.
Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σκοπεύει να επιστρέψει στο Κρεμλίνο για μια τρίτη θητεία έπειτα από εκείνες της περιόδου 2000-2008, έχει πλέον απέναντί του τρεις υποψηφίους, τους ηγέτες κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης η οποία θεωρείται μάλλον πειθήνια.
Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, αρχηγός του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία είχε ήδη υποβάλει νωρίτερα την υποψηφιότητά του.
Ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Πρόχοροφ, ο οποίος υπέβαλε την υποψηφιότητά του στην κεντρική εκλογική επιτροπή, πρέπει να προσκομίσει ακόμη δύο εκατομμύρια υπογραφές υποστήριξης για να καταχωριστεί ως υποψήφιος.
Ο Πρόχοροφ, 46 ετών, τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είχε τεθεί τον Ιούνιο επικεφαλής ενός μικρού δεξιού κόμματος, του Pravoe Delo (Δίκαιη Υπόθεση) με την έγκριση της εξουσίας, πριν απομακρυνθεί από τη θέση αυτή το Σεπτέμβριο.
Η επιστροφή του στην πολιτική σκηνή ερμηνεύτηκε ως μέρος ενός "σχεδίου του Κρεμλίνου" με στόχο τον κατευνασμό του κινήματος αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις αμφισβητούμενες εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.
Ο Πρόχοροφ συμμετείχε πάντως το Σάββατο στη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που ζητούσε την ακύρωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και την παραίτηση του επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής Βλαντίμιρ Τσούροφ.
Σήμερα ο Τσούροφ απάντησε στους επικριτές του ανακοινώνοντας ότι λογαριάζει να παραμείνει στη θέση του άλλα τέσσερα χρόνια.
"Θα τους τα πω όλα σε τέσσερα χρόνια στο τέλος της θητείας μου. Της τελευταίας θητείας μου, ελπίζω", δήλωσε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...