Σβήστηκε η φωτιά στο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο

Σβήστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο πυρηνικό υποβρύχιο στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Μουρμάνσκ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εκτάκτων..
Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου. «Η φωτιά κατεσβέσθη. δεν υπάρχουν πλέον φλόγες» δήλωσε ο ρώσος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
«Ένα μέρος του πληρώματος βρίσκεται μέσα στο υποβρύχιο και ελέγχει διαρκώς τις παραμέτρους της θερμοκρασίας και του διοξειδίου του άνθρακα» δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.
 Το επίπεδο της ραδιενέργειας στην τοποθεσία του Ροσιλάκοβο, όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά στο υποβρύχιο, βρίσκεται εντός των φυσιολογικών πλαισίων και δεν δημιουργεί «απειλή για τον πληθυσμό», ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.
Η πόλη αυτή δεν είναι προσβάσιμη παρά μόνο με ειδική άδεια.
Η λειτουργία του συστήματος πυρηνικής προώθησης του υποβρυχίου έχει διακοπεί, ενώ κανένα όπλο δεν βρίσκεται μέσα στο υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στο ρωσικό Στόλο του Βορρά και είχε τεθεί στην υπηρεσία του σοβιετικού πολεμικού ναυτικού
στις 30 Δεκεμβρίου 1985. 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...