Καράβι βγήκε στη...στεριά

Το πλοίο με μήκος 109 μέτρα προσάραξε φορτωμένο με αμμοχάλικοΚαράβι βγήκε στη...στεριά..
Οι θυελλώδεις άνεμοι στις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού έβγαλαν στη στεριά το φορτηγό πλοίο «TK Bremen» με σημαία Μάλτας. Το πλοίο με μήκος 109 μέτρα προσάραξε φορτωμένο με αμμοχάλικο στην παραλία Κερμινί στην περιοχή Ερντεβέν. Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που το σκάφος κατέληξε στην παραλία, στηριγμένο άψογα πάνω στην άμμο. Παρόλα αυτά, από την προσάραξη προκλήθηκε διαρροή μέρους των 220 τόνων καυσίμων και περιορισμένη μόλυνση στις ακτές της Βρετάνης.
Οι γαλλικές Αρχές έσπευσαν στο πλοίο, ενώ τα 19 μέλη του πληρώματος του «ΤΚ Bremen» απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρου. Οι αρχές παρακολουθούν την πετρελαιοκηλίδα μήκους ενός χιλιομέτρου η οποία κατευθύνεται στην ακτή, απειλώντας και την οικονομική ζωή της περιοχής που στηρίζεται στον τουρισμό. Ωστόσο εκτιμάται ότι η ζημιά για το περιβάλλον είναι μικρή, καθώς το πετρέλαιο προέρχεται από τη δεξαμενή καυσίμων του πλοίου. Στους κατοίκους της περιοχής έγινε έκκληση να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενόσω οι ειδικές ομάδες αντλούν το πετρέλαιο από το φορτηγό πλοίο ώστε να μη συνεχιστεί η διαρροή.
Εξ αιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν τη Δυτική Γαλλία, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 400.000 νοικοκυριά. Η καταιγίδα Joachim -η πρώτη ισχυρή καταιγίδα του χειμώνα- άρχισε να χτυπά τα δυτικά της Γαλλίας από το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, τα περισσότερα στο Μοριμπάν. Σε πορτοκαλί συναγερμό τέθηκαν 45 περιοχές της χώρας από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...