Πούτιν: «Πρόσω ολοταχώς» για τον αγωγό South Stream

Επίσπευση των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που θα διοχετεύει το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση..
μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ζήτησε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πούτιν: «Πρόσω ολοταχώς» για τον αγωγό South Stream
Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να επιταχυνθούν οι εργασίες και να ξεκινήσουν στα τέλη του 2012, αντί για το 2013 όπως προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια.
"Πιστεύω ότι θα ήταν καλό οι εργασίες να ξεκινήσουν ήδη από το τέλος του προσεχούς έτους", δήλωσε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Από την πλευρά του, ο Αλεξέι Μίλερ επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών και η έναρξη λειτουργίας του αγωγού προβλέπεται για το τέλος του 2015.Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος αυτήν την εβδομάδα με τη συμφωνία της Τουρκίας για τη διέλευση του South Stream από τα τουρκικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο αγωγός South Stream, μήκους 3.600 χιλιομέτρων, θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τη Δυτική Ευρώπη, κυρίως την Ελλάδα και την Ιταλία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων. Η διαδρομή του θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία.
Το South Stream ανταγωνίζεται το σχέδιο Nabucco, τον αγωγό φυσικού αερίου που θα τροφοδοτήσει την δυτική Ευρώπη με το φυσικό αέριο του Καυκάσου, περνώντας από την Τουρκία και τα Βαλκάνια.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...