Με ελικόπτερο τελείωσε η παποσύνη του Βενέδικτου

Αφού αποχαιρέτησε τους καρδινάλιους, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο με προορισμό τη παπική κατοικία Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο Γιόσεφ Ράτζινγκερ, ο οποίος στις 20.00 (τοπική ώρα) θα πάψει επισήμως να είναι πάπας, θα παραμείνει στην θερινή κατοικία των Ποντιφίκων μέχρι να ετοιμαστεί το μοναστήρι στο εσωτερικό του Βατικανού το οποίο θα τον φιλοξενεί.


Με τρεις χτύπους καμπάνας του ιστορικού καμπαναριού του Παλάτζο Σενατόριο, η Ρώμη αποχαιρέτησε τον Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα φέρει τον τίτλο «επίτιμος Πάπας».

Μόλις το ελικόπτερο στο οποίο επιβιβάστηκε απογειώθηκε, το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο χειροκρότησε και ανέμισε πανό που έγραφε «θα μείνεις για πάντα μαζί μας. Σε ευχαριστούμε».

Στην πλατεία του Καπιτωλίου, βρέθηκε και ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, αξιωματούχοι και απλοί τουρίστες που είχαν την ευκαιρία να δουν τον πάπα να…ίπταται.

Πριν αποχωρήσει ο Πάπας, ευχαρίστησε όλους τους πιστούς για την φιλία που του έδειξαν και υποσχέθηκε ότι θα υπακούει στον επόμενο Πάπα όταν αυτός εκλεγεί.

Μάλιστα, ο ιταλικός Τύπος στάθηκε στον θερμό χαιρετισμό του με τον 55χρονο αρχιεπίσκοπο Μανίλας, Λουίς Αντόνιο Τάγκλε, ο οποίος ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Ράτζινγκερ και αμέσως οι δύο τους ξέσπασαν σε γέλια. Έπειτα από αυτό το στιγμιότυπο, όλοι μιλούν για τον επόμενο «Φιλιππινέζο Πάπα», μετά τις φήμες για τον πρώτο μαύρο Πάπα, τον Γκανέζο Πίτερ Τάρκσον.
Δειτε το βιντεο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...