Γκρίλο προτείνει για πρωθυπουργό ο... Γκρίλο

Με άγριες διαθέσεις επανέρχεται ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, προσπαθώντας να δώσει την δική του λύση για να μην βυθιστεί η Ιταλία στο πολιτικό χάος, ως αποτέλεσμα του απροσδόκητου εκλογικού αποτελέσματος.


Μέσω Twitter, το οποίο δείχνει να αγαπά ο αντισυστημικός πολιτικός, κάλεσε τους επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και του Λαού της Ελευθερίας να τον ψηφίσουν ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο.

«Αν πραγματικά το Pd και το Pdl θέλουν κυβέρνηση σταθερότητας, μπορούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων», έγραψε εκπλήσσοντας σίγουρα πολλούς.

Βέβαια αυτή ίσως είναι μια απάντηση στο κάλεσμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος πριν δύο ημέρες του είχε κάνει ένα «άνοιγμα», το οποίο βέβαια ο Γενοβέζος κωμικός είχε απορρίψει.

Και τότε πάλι μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να κάνει κανενός είδους συμφωνία γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το M5S δε θα δώσει καμία ψήφο εμπιστοσύνης στο Pd (ούτε σε άλλους). Θα ψηφίσει όλους τους νόμους που αντιπροσωπεύουν το πρόγραμμά του όποιος και αν τους προτείνει».

Όμως, δεν περιορίστηκε σε αυτό το σχόλιο, αλλά προχώρησε σε προσωπική επίθεση κατά του Μπερσάνι, τον οποίο χαρακτήρισε στο μπλογκ του «νεκρό άνθρωπο που μιλάει», προτείνοντάς του να παραιτηθεί!

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι υποστηρικτές του που τον προσκαλούν γράφοντας, στο μπλογκ του, να διαπραγματευθεί με τον Μπερσάνι, φοβούμενοι προφανώς την ακυβερνησία που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Μια ακτιβίστρια μάλιστα του κινήματος, ανήρτησε διαδικτυακή ψηφοφορία στο διαδίκτυο όπου καλούσε τους χρήστες να υπογράψουν αν θέλουν ο Γκρίλο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «για να αλλάξει η Ιταλία». Η ανταπόκριση, μάλιστα, ήταν τεράστια καθώς μέσα σε μόλις μία ημέρα συγκεντρώθηκαν 5.000 υπογραφές.

Σήμερα ωστόσο, έκανε την εμφάνισή της μια αντίθετου περιεχομένου διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία καλούσε τους υποστηρικτές να υπογράψουν αν συμφωνούν πως δε θα πρέπει να υπάρξει καμία συμφωνία με κανένα από τα δύο κόμματα, με άγνωστα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

«Φλερτ» Γκρίλο - Ναπολιτάνο

Ο Γκρίλο μέσω Twitter εκθείασε τον Ιταλό πρόεδρο, γράφοντας «ο Ναπολιτάνο αξίζει. Εχθές στη Γερμανία είδα τον δικό μου πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων χαρακτήρισε τον πρόεδρο ως «Ιταλό που κράτησε ψηλά το κεφάλι», αφού ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πέερ Στάινμπρουκ, έπειτα από τα υποτιμητικά σχόλια του τελευταίου για τον Γκρίλο και τον Μπερλουσκόνι, τους οποίους χαρακτήρισε «κλόουν».

Ο επικεφαλής του κινήματος, λοιπόν, έγραψε στο προφίλ του πως «ο Στάινμπρουκ ουσιαστικά θεωρεί ηλίθιους περίπου 8.700.000 ψηφοφόρους που ψήφισαν το Κίνημα Πέντε Αστέρων και 7.300.000 που επέλεξαν τον Λαό της Ελευθερίας. Πρόκειται για μια προσβλητική δήλωση, που εκφράζει αλαζονεία και μειωμένη πολιτική νοημοσύνη, στοιχεία που δεν αρμόζουν σε κάποιον που στοχεύει στην καγκελαρία. Στη συνέχεια δεν ζήτησε καν συγγνώμη και μετά το τηλεφώνημα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε “είπα ό,τι είχα να πω”. Ο Ναπολιτάνο αποφάσισε να μην τον συναντήσει. Του βγάζω το καπέλο».

Ο Ναπολιτάνο από τη Γερμανία, ικανοποιημένος από τη δημόσια υποστήριξη που δέχθηκε από τον Γενοβέζο κωμικό, δήλωσε: «Διάβασα και φυσικά εκτίμησα τα λόγια του».
Μπερσάνι σε Γκρίλο: Ας μη διανοηθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του
Η απάντηση από τον Μπερσάνι δεν άργησε, ο οποίος σε αυστηρό τόνο είπε: «Όπως εμείς σεβόμαστε τους ψηφοφόρους και ο Γκρίλο πρέπει να τους σέβεται. Τους αριθμούς τους βλέπει και εκείνος. Ας μη διανοηθεί λοιπόν να ξεφύγει από τις ευθύνες του με αυτές τις ατάκες. Θα τα πούμε στη Βουλή και μπροστά στους ψηφοφόρους».

Με αυτό τον τρόπο, ο ηγέτης της κεντροαριστεράς υπενθύμισε στον Γκρίλο ότι πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το Pd (Δημοκρατικό Κόμμα). Εμμέσως δηλαδή, ο κ. Μπερσάνι έστειλε το μήνυμα στον κ. Γκρίλο ότι η αξίωση του ηθοποιού ο νέος πρωθυπουργός να προέλθει από τις τάξεις του κόμματός του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...