Στις 6 Απριλίου έκτακτη συνέλευση της ALPHA για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου


Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, χαρακτηρίζει «αναληθείς και συκοφαντικές» τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με δάνειο του στη Λαϊκή Τράπεζα.

Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της απορρόφησης Κοινοτικών κονδυλίων, τη βελτίωση των διατάξεων για τις επενδύσεις καθώς και για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, ενόψει του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των κρατικών αεροδρομίων, περιλαμβάνονται σε τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις»
Σε συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες προχωρά η Forthnet για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων, όπως αναφέρει και στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2012 που ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ).

Στο 37,5% θα ανέλθει τελικά το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, όπως ορίζεται στο διάταγμα που εκδόθηκε από την Κεντρική Τράπεζα και αφορά την αναδιάρθρωσή της.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank με στόχο τα 4,57 δισ. ευρώ και την απόφαση για reverse split καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της τράπεζας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 6ης Απριλίου. Οι επόμενες σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία προσδιορίζονται για τις 11 και 16 του ίδιου μήνα.

Μεγάλη πολεμική έχει ξεκινήσει στη Γερμανία αναφορικά με μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας, σύμφωνα με την οποία τα νοικοκυριά στην Ισπανία και την Ιταλία έχουν μεγαλύτερη περιουσία από τα αντίστοιχα της Γερμανίας. Αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τα στοιχεία της
Ολοκληρώθηκε και η νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Στουρνάρας βγαίνοντας δήλωσε ότι ουσιαστικά τελείωσε η σύσκεψη που ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα. Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους σχετικά με την ετοιμότητα της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της τρόικας απάντησε πως όλα προχωρούν κανονικά.
Δεκατρείς ήταν οι φάκελοι που υποβλήθηκαν για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, επιβεβαιώνοντας την εμβληματική σημασία του ακινήτου. Το ενδιαφέρον είναι τόσο εγχώριο όσο και διεθνές, καθώς στην πρώτη φάση του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς κολοσσοί και επενδυτικά funds.

Το ποσό με τις διαγραφές από τις κυπριακές τράπεζες χρεών σε πολιτικά πρόσωπα, νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, κομματικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου σε 6,2 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. δολάρια.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη δίδεται νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ.Οι δηλώσεις των ανωτέρω υπόχρεων υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.H προθεσμία υποβολής τους και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2013, παρατείνεται έως και τις 31 Μαίου 2013

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αυτό αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, που έχει καταθέσει το ΠαΣοΚ
Το πρώτο συμβόλαιο διαχείρισης εκτός Ελλάδας, με το ξενοδοχείο O' Monot στη Βηρυτό ανακοίνωσε η HotelBrain, που έχει ανοίξει παράρτημα στον Λίβανο. Η εταιρία που δραστηριοποιείται στη διαχείριση και ανάπτυξη μονάδων με ειδίκευση στα μικρά και πολυτελή ξενοδοχεία, διαχειρίζεται ήδη 65 μονάδες σε 22 προορισμούς στην Ελλάδα

Συνάντηση με μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Για πέντε ακόμα ημέρες παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές στην Κύπρο, καθώς από την Παρασκευή έχει δημοσιευθεί δεύτερο Διάταγμα με τροποποιήσεις στα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...