Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας σε όλο το Μέγαρο.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ     ΤΟΥ      ΙΣΡΑΗΛ

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τη μοναδική συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ με τον Ζούμπιν Μέτα, την Τρίτη, από τις πρώτες κιόλας μέρες προπώλησής τους.
Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» σε άλλους χώρους του Μεγάρου.

Οι θέσεις για την αναμετάδοση θα διατεθούν δωρεάν στους συμπολίτες μας για τους οποίους το Μέγαρο -στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής- έχει ήδη καθιερώσει ειδικές τιμές. Συγκεκριμένα θα διατεθούν δωρεάν δελτία εισόδου σε φοιτητές, νέους μέχρι 25 ετών, ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σε πολύτεκνους και συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 65 ετών.
Τα δελτία εισόδου θα αρχίσουν να διανέμονται από τα Εκδοτήρια του Μεγάρου σήμερα (ώρες λειτουργίας 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 8 το βράδυ) και αύριο (από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι) και μέχρι εξαντλήσεώς τους. Η αναμετάδοση της συναρπαστικής αυτής συναυλίας γίνεται χάρη στην προσφορά του αρχιμουσικού Ζούμπιν Μέτα και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, καθώς και του ανώνυμου χορηγού της συναυλίας.
«Του Διός»
Η ορχήστρα, με εξέχουσα θέση ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο, και ένας κορυφαίος μαέστρος, που έχει συνδεθεί στενά μαζί της, ερμηνεύουν για το κοινό του Μεγάρου δύο μεγάλα συμφωνικά έργα: τη Συμφωνία αρ. 41 «Του Διός» του Μότσαρτ και την 5η Συμφωνία του Μάλερ, με τη σφραγίδα της συναρπαστικής φαντασμαγορίας που έχουν οι ερμηνείες του Ζούμπιν Μέτα. Με μισό αιώνα καριέρας μουσικού διευθυντή στις μεγαλύτερες ορχήστρες και όπερες του κόσμου και με 2.000 κονσέρτα πίσω του, ο Μέτα δεν θέλησε ποτέ να είναι σταρ της δημοσιότητας, αλλά στο πόντιουμ μετατρέπεται σε μια έκρηξη.
Οι ερμηνείες του σε μεγάλα συμφωνικά έργα, φαντασμαγορικές, ζωηρές και εντυπωσιακές, έχουν αφήσει εποχή και παρά τα 77 του χρόνια δεν έχει χάσει τίποτα από τον δυναμισμό που τον εκτόξευσε από τη Βομβάη στην Αγγλία και από εκεί στη Βιέννη, στις ΗΠΑ και στις σκηνές του κόσμου.
Αντ. Καρ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...