ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ «Αδιάλλακτη εγωίστρια η Μέρκελ που νοιάζεται μόνο για τους Γερμανούς»

Μια πρωτοφανής επίθεση εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής λιτότητας που είναι τόσο αγαπητή στο Βερολίνο, εξαπολύουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές, κατηγορώντας την Γερμανίδα καγκελάριο για «εγωϊστική αδιαλλαξία», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους Γερμανούς καταθέτες, τις γερμανικές επιχειρήσεις και το εκλογικό της μέλλον.
Μύδρους κατά της Άνγκελα Μέρκελ, εξαπολύει η παράταξη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Σε κείμενο το οποίο θα παρουσιαστεί στην επιτροπή που έχει αναλάβει το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) για την Ευρώπη, στις 16 Ιουνίου και ήρθε στην κατοχή της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», η ηγεσία του κόμματος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Γερμανίδα καγκελάριο.
Το «μανιφέστο» εντάσσεται στα πλαίσια μιας πρόσκλησης προς την ευρωπαϊκή αριστερά, να αντισταθεί απέναντι «στις συνταγές που οδήγησαν στο χειρότερο»:
«Το κοινοτικό σχέδιο σήμερα έχει πληγωθεί από μια συμμαχία ad hoc μεταξύ της θατσερικής ρητορικής του Βρετανού πρωθυπουργού- που δεν αντιλαμβάνεται την Ευρώπη παρά ως ένωση αλά κάρτ και (ένωση) της (χρηματικής) επιστροφής (το περίφημο rebate)- και της εγωϊστικής αδιαλλαξίας της καγκελαρίου Μέρκελ» υποστηρίζουν οι επικεφαλής του κόμματος, κατηγορώντας την καγκελάριο ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους Γερμανούς καταθέτες, τις γερμανικές επιχειρήσεις και το εκλογικό της μέλλον.
Στο κείμενό τους, οι σοσιαλιστές σημειώνουν επίσης πως «η Γαλλία έχει σήμερα την μόνη αληθινά ευρωπαϊκή κυβέρνηση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης» και καλούν σε στήριξη του Φρανσουά Ολάντ σε αυτό το «μπρα ντε φερ με την καγκελάριο της λιτότητας και τους ευρωπαίους συντηρητικούς».

πηγή: Le Monde

«ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ» ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Γερμανία: Οι Πράσινοι φλερτάρουν με τους Σοσιαλδημοκράτες

Οι Πράσινοι, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της Γερμανίας, τάχθηκαν σήμερα υπέρ μιας συμμαχίας με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με στόχο να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς...

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΑΡΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Ομπάμα: Τα χημικά όπλα θα αλλάξουν το παιχνίδι με τη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η χρήση χημικών όπλων από μέρους της συριακής κυβέρνησης είναι κάτι που θα "αλλάξει το παιγνίδι", ωστόσο σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις...

ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ «ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»

Ιταλία: Δεν αποκλείεται να ορκιστεί αύριο ο Λέτα

«Ηλικιακή ανανέωση» στην κυβέρνηση επιδιώκει μεταξύ άλλων ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, o οποίος «πατάει γκάζι» προκειμένου να μπορέσει να έχει έτοιμη...

ΣΤΗ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ

Στη φυλακή μεταφέρθηκε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ

Στο ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο Κράτησης του Ντέβενς της Μασαχουσέτης μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευτόταν ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, κατηγορούμενος για την τρομοκρατική επίθεση..

ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Αλλάζει τους όρους υιοθεσιών από τη Γαλλία ο Πούτιν

Με αναθεώρηση των συμφωνιών υιοθεσίας προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμήρ Πούτιν τις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων, σε μια έμμεση αναφορά στη Γαλλία που...

ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ

Ιταλία: Εχτισε το νεκρό πατέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Ένας 44χρονος Ιταλός έχτισε στον τοίχο του σπιτιού του τον... νεκρό πατέρα του προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του.

ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ

Μπαράζ συλλήψεων υπόπτων ισλαμιστών στη Μόσχα

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη 140 προσώπων που φέρονται να ενέχονται σε δραστηριότητες μουσουλμανικών εξτρεμιστικών οργανώσεων. 

ΘΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης μέλους των Pussy Riot

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νάντια Τολοκονίκοβα, να αποφυλακιστεί αφού εξέτισε έξι μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε για την "πανκ προσευχή" που εκτέλεσε μέσα σε...[

27 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Οι Ουκρανοί τίμησαν σήμερα τα θύματα του Τσέρνομπιλ

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα στην πόλη Σλάβουτιτς, 50 χιλιόμετρα από το Τσέρνομπιλ, για να τιμήσουν τα θύματα της έκρηξης του αντιδραστήρα 4 στις 26 Απριλίου του 1986. Ο απολογισμός ύστερα..

ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ρωσία: Προσδέθηκε επιτυχώς στον ISS το διαστημικό σκάφος Progress

Με επιτυχία προσδέθηκε σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το ρωσικό διαστημικό σκάφος Progress, παρά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε πριν από δύο ημέρες, μετά την εκτόξευσή του,...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...