Τσίπρας: Ενωση των χωρών του Νότου για έξοδο από την κρίση

Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών του Νότου, και ο γεν. γραμ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Λισαβόνα.
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Γιατί, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε δεκαεπτά και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν, είπε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...