WikiLeaks exhibe el fracaso de EE.UU. tras 40 años de política contra Cuba

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, έφτασε το Σάββατο σε μια επίσημη επίσκεψη στην Κούβα, γεγονός που αναδεικνύει τη νέα αποτυχία των αμερικανικών προσπαθειών για την απομόνωση του νησιού, σύμφωνα με το αποκάλυψε πρόσφατα το WikiLeaks site.


Κούβα και τη Βενεζουέλα μονογράψει συμφωνίες για την επέκταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως η γεωργία, η εκπαίδευση, η υγεία, η ενέργεια, υποδομές, τις πληροφορίες και τις επικοινωνίες.

Η πρόσφατη νίκη των προεδρικών εκλογών Nicolas Maduro της Βενεζουέλας είναι ένα κουβά με κρύο νερό πέραν των διμερών σχέσεων μεταξύ Καράκας και στην Ουάσιγκτον. Είναι ένα πλήγμα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική που εδώ και 40 χρόνια έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποτρέψει οποιαδήποτε συμμαχία μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κούβας.

«Είναι ειρωνικό, επειδή υπήρξε μια προσπάθεια να απομονώσει Carlos Andres Perez, εθνικιστική πρόεδρος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, και υπήρχε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί απομόνωση μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κούβας. ΗΠΑ Οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν. Chavez δημιούργησε περαιτέρω τους δεσμούς δεσμών μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κούβας », δήλωσε ο αναλυτής της εξωτερικής πολιτικής Νικόλας Kozloff.

Ο σκοπός αυτός έγινε μια εμμονή για την πρώην Υφυπουργός Χένρι Κίσινγκερ. Μεταξύ 1973 και 1976, ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ προσπάθησε να αποφύγει με κάθε κόστος οποιαδήποτε πολιτική, ακόμη και εμπορική σχέση μεταξύ της τότε εθνικιστικής πρόεδρος της Βενεζουέλας Carlos Andres Perez και της κυβέρνησης της Αβάνας.

Eπιμέλεια planet stars panos.antypas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...