Βρετανία: Σήκωσαν μαχητικά για να προσγειώσουν πακιστανικό αεροπλάνο.

Δύο άνδρες που επέβαιναν στο αεροπλάνο της πακιστανικής εταιρείας Pakistan International Airlines, συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος το οποίο υποχρεώθηκε νωρίτερα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ αντί για το Μάντσεστερ που ήταν ο τελικός προορισμός του.
Οι επιβάτες της πτήσης ΡΚ709 που εξετράπη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ μετά από ένα "επεισόδιο" που σημειώθηκε εν πτήσει, αποβιβάστηκαν μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων από τη βρετανική αστυνομία. Κανείς από τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν έχει πάθει το παραμικρό.

Ωστόσο οι βρετανικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός στρατιώτη στη μέση του δρόμου στο Λονδίνο την Τετάρτη, σε μια επίθεση που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική".
Ένας από τους επιβάτες, μετά την αποβίβαση του, είπε στο BBC ότι ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι προσγειώθηκε στο Στάνστεντ και όχι στο Μάντσεστερ λόγω κάποιων απειλών. Ο ίδιος, που κατά το BBC ονομάζεται Μουνσίφ, είπε ότι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες και τους πήραν μαζί τους. "Προσγειωθήκαμε με ασφάλεια και τότε (ο κυβερνήτης) ανακοίνωσε ότι υπήρξε κάποιου είδους απειλή από κάποιον και για αυτό προσγείωσε το αεροπλάνο", είπε ο Μουνσίφ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία του Έσεξ, που είναι υπεύθυνη για το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος είναι ηλικίας 30 και 41 ετών. Έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ανακριθούν από τους αστυνομικούς.
Μετά την προσγείωση, το υπουργείο Άμυνας που είχε απογειώσει μαχητικά για να συνοδεύσουν το πακιστανικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε ότι "η αποστολή του ολοκληρώθηκε" και πλέον η υπόθεση περνά στα χέρια της αστυνομίας.
Ενας εκπρόσωπος του υπουργείου εξήγησε ότι η κατεπείγουσα απογείωση μαχητικών αποφασίζεται στην περίπτωση που ο κυβερνήτης ή κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος ενημερώσει ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πάντως ότι αντιμετωπίζει το επεισόδιο ως εγκληματική και όχι ως τρομοκρατική ενέργεια.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ντάρεν Τόμκινς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ, κοντά στο Λονδίνο, είπε ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές του Έσεξ. Όταν ρωτήθηκε αν το συμβάν μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία, τόνισε: "Το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα".
"Το αεροπλάνο θα παραμείνει στη θέση όπου βρίσκεται και θα ερευνηθεί από ειδικούς της σήμανσης. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βρεθεί ύποπτα αντικείμενα", κατέληξε ο Τόμκινς.
Το Boeing των πακιστανικών αερογραμμών με 297 επιβάτες, ξεκίνησε από τη Λαχόρη του Πακιστάν με προορισμό το Μάντσεστερ. Ωστόσο, ενώ βρισκόταν εντός του βρετανικού εναέριου χώρου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απογείωσε τα μαχητικά αεροσκάφη για να το συνοδεύσουν στο Στάνστεντ, ένα αεροδρόμιο με λιγότερη κίνηση που οι αρχές το χρησιμοποιούν συχνά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν συμβάντα που σχετίζονται με την ασφάλεια των αεροσκαφών.
Οι περίπου 300 επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ στάλθηκαν και 10 πυροσβεστικά οχήματα για προληπτικούς λόγους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...