ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Πούλα τα παιδιά σου, πούλα τη μάνα σου, ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του»

Ωμοί εκβιασμοί με φράσεις “θα πουλήσεις τα παιδιά σου, θα πουλήσεις τη μάνα σου, τον πατέρα σου, δεν ξέρω ποιον θα πουλήσεις. Ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του. Δεν είναι από αυτούς που χάνουν λεφτά”, ακούστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της δίκης του μεγάλου κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη.


Ο παραπάνω εκβιασμός του Μάρκου Καραμπέρη διατυπώθηκε μέσω του πρώην τραπεζικού συνεργάτη του και έγινε “θηλιά στο λαιμό” μίας εξωτερικής συνεργάτιδας τραπεζών, που επί ένα και πλέον χρόνο ήταν έρμαιο στα χέρια του κυκλώματος εκβιαστών.

Χθες, η γυναίκα περιέγραψε με λεπτομέρειες στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε, σπάζοντας τον κύκλο της σιωπής των μαρτύρων στη δίκη για τη λεγόμενη «μαφία του Θερμαϊκού».

Η Ε.Φ. είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη δανείου μεγάλου χρηματικού ποσού για τον Μ. Καραμπέρη από τράπεζα του εξωτερικού. Εξαιτίας κάποιας εμπλοκής το δάνειο «ναυάγησε», αφού πρώτα είχαν πληρωθεί 22.800 ευρώ από τον επιχειρηματία για τα έξοδα φακέλου. Θεωρώντας τη γυναίκα ως υπεύθυνη, ο κατηγορούμενος αξίωσε από την ίδια το ποσό των 30.000 ευρώ για τα έξοδα φακέλου, συν άλλα 30.000 ευρώ για …ψυχική οδύνη, σύνολο δηλαδή 60.000 ευρώ.

Τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα ήταν καθημερινά, τόσο από τον εγκέφαλο του κυκλώματος, όσο και από τον στενό του συνεργάτη Δ.Λογοθέτη, που κάθεται δίπλα του στο εδώλιο.

«Ρουφιάνα, π…να, θα σου σπάσουμε τα πόδια, δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Θα βρεις κάποιον κάτω από το σπίτι σου, θα συμβεί κακό στην οικογένειά σου», είναι κάποιες μόνο από τις απειλές που δεχόταν.

«Βρισκόμουν σε συνεχή φόβο και πανικό. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου, και άρχισα να δανείζομαι από συγγενείς και φίλους για να τους πληρώνω», είπε χθες η ίδια.

«Εδώ ακούσαμε ότι ο άνθρωπος έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ …άτοκα, κι εσάς σας φέρθηκε με τέτοιον σκαιό τρόπο;», τη ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η γυναίκα πλήρωσε τις 30.000 ευρώ, αλλά τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν και τα άλλα για την ψυχική οδύνη.

Ο εφιάλτης της γυναίκας άρχισε να λαμβάνει τέλος το Νοέμβριο του 2011, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, όπου πήγε να καταθέσει. Το έμαθε ο Καραμπέρης, ο οποίος της τηλεφώνησε και της είπε «κορίτσι μου θα σε καλέσουν από το εκβιαστών, αν σε ρωτήσουν, εμείς δεν είχαμε καμία συναλλαγή».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...