Euronews- Eίδήσεις-Έλλάδα-Διεθνή:Αφρικανική Ένωση: Φυλετικές οι διώξεις της Χάγης

Eπίθεση κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέ.
Από το βήμα της συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός έκανε λόγο για στοχοποίηση των αφρικανών ηγετών και για φυλετικές προκαταλήψεις του Διεθνούς Δικαστηρίου.
«Οι διαδικασίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχουν προβλήματα. Η πρόθεση ήταν να μην αποφύγουν οι κακές κυβερνήσεις, κάθε είδους ατιμωρησία. Τώρα, όμως οι διαδικασίες αυτές μοιάζουν περισσότερο με φυλετική δίωξη κατά των Αφρικανών», υποστήριξε ο κ. Ντεσαλέ.

Οι αφρικανοί ηγέτες αντιτάχθηκαν στη δίωξη του προέδρου της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα αλλά και του αντιπροέδρου Γουίλιαμ Ρούτου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Μάλι, Λιβύη, Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ουγκάντα, Κονγκό, Ακτή Ελεφαντοστού είναι μερικές από τις αφρικανικές χώρες, των οποίων οι πολιτικές ηγεσίες, έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Μπαγκμπό βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ ο πρόεδρος του Σουδάν Ομάρ Αλ Μπασίρ αψήφησε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για να βρεθεί στις εργασίες της συνόδου.


  Έξαρση κρουσμάτων του Η1Ν1 στη Βενεζουέλα

Editor’s choice

Κάννες: «Ελληνικές» συμμετοχές που προκαλούν

Κάννες: «Ελληνικές» συμμετοχές που προκαλούν

Η Χάιντι Κλουμ ποζάρει με περισσή άνεση για να την απαθανατίσουν οι παπαράτσι φορώντας πανάκριβα σκουλαρίκια. Αλλά για δεύτερη φορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...