Μνημείο κληρονομιάς της Ουνέσκο η Σπιναλόγκα

Πολύ κοντά στην ένταξή της στον κατάλογο πολιτιστικών μνημείων της Ουνέσκο βρίσκεται η Σπιναλόγκα. Αυτό ανακοίνωσε η η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Κρήτη.


Η κα. Μενδώνη διευκρίνισε ότι για την ένταξη της Σπιναλόγκας έχει προηγηθεί συστηματικό έργο από ομάδες εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Σπιναλόγκα έχει το προβάδισμα εγγραφής, μεταξύ των ελληνικών αιτημάτων, λόγω της εντατικής προετοιμασίας του σχετικού φακέλου. Όπως ανακοινώθηκε, υποψήφια για την ένταξή τους στο κατάλογο πολιτιστικών μνημείων της Ουνέσκο, επίσης από την Κρήτη, είναι τα Μινωικά Ανάκτορα και οι Ενετικές Οχυρώσεις.

Η κα. Μενδώνη ανακοίνωσε ακόμα ότι προχωράει ο διαγωνισμός για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Κνωσό. Ακόμα, παραδίδονται μέσα στο καλοκαίρι οι υπόλοιπες αίθουσες του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και γίνονται κινήσεις για την ανέγερση νέου μουσείου στο Ρέθυμνο
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...