Ηλιακοί φορτιστές κινητών στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Οι 25 σταθμοί εγκαθίστανται πιλοτικά με προοπτική εξάπλωσης του δικτύου σε όλη την πόλη
Τρεις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες εγκαθιστούν πιλοτικά ηλιακούς φορτιστές σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης, με στόχο οι Νεοϋρκέζοι να μην ξεμείνουν ποτέ από μπαταρία στο κινητό τους!


Η AT&T, η εταιρεία φορητών ηλιακών προϊόντων Goal Zero και οι σχεδιαστές της Pensa εγκαθιστούν ήδη τους πρώτους από τους 25 ηλιακούς φορτιστές, οι οποίοι λειτουργούν με τρία ηλιακά πάνελ ισχύος 15 βατ και αποθηκεύουν ενέργεια σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, ώστε να φορτίζουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι 25 σταθμοί, που εγκαθίστανται πιλοτικά με προοπτική εξάπλωσης του δικτύου, είναι εξοπλισμένοι με φορτιστές για iPhone 4 και iPhone 5 καθώς και με καλώδια USB και microUSB για τη φόρτιση και άλλων συσκευών. Σύμφωνα με τις εταιρείες πίσω από το πρότζεκτ, για την πλήρη φόρτισή τους χρειάζονται τέσσερις ώρες απευθείας έκθεσης στον ήλιο, όμως ακόμη και σε μέρες με συννεφιά, οι σταθμοί τροφοδοτούνται απορροφώντας υπεριώδη ακτινοβολία.
AT&T

Με έμνευη από τον καταστροφικό κυκλώνα Σάντι, ο Νιλ Τζακόμπι της AT&T μιλώντας στο Engadget, είπε: «Τότε επιστρατεύσαμε εκατοντάδες εμπορικές γεννήτριες, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε ολόκληρη την πόλη με έμφαση στις κατεξοχήν πληγείσες περιοχές, προκειμένου να τροφοδοτήσουμε τα κέντρα διανομής βοήθειας. Όταν ο κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί τις γεννήτριες για τη φόρτιση κινητών, σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο τοποθέτησης ηλιακών σταθμών στην πόλη».

Η τοποθέτηση των ηλιακών σταθμών σε πολυσύχναστες περιοχές αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιοι από αυτούς δεν αξιοποιούνται επαρκώς, θα μετακινηθούν σε άλλα σημεία, ενώ στην επόμενη φάση του πειράματος, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωτισμό και για την παροχή ασύρματου internet.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...