Βατικανό: “Προσωπική περιουσία”, λέει ο δικηγόρος του συλληφθέντος ιερέα

Κυριαρχεί στα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου η είδηση για την σύλληψη του κληρικού Νούντσιο Σκαράνο. Κατηγορείται ότι προσπάθησε με ιδιωτικό αεροσκάφος να μεταφέρει παράνομα από ελβετικές τράπεζες στην Ιταλία 20 εκατομμύρια ευρώ.


Ο αρχιερέας συνελήφθη για ξέπλυμα χρήματος μαζί με δυο ακόμα άτομα που φέρονται ως συνεργοί του. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του κληρικού έχει την δική του εκδοχή για την προέλευση αυτών των χρημάτων:

“Καταρχήν, ο πατέρας Νούντσιο είχε προσωπική περιουσία, καθώς εργάζεται για περισσότερο από 22 χρόνια στην Τράπεζα του Βατικανού. Αλλά και πριν γίνει ιερέας, ήταν υπάλληλος στην Ντόιτσε Μπανκ. Όμως μεγάλο μέρος της περιουσίας του, όπως μου είπε και πιστεύω, προερχόταν από δωρεές”, λέει ο δικηγόρος Σιλβέριο Σίτσα..

Ο Σκαράνο είχε πρόσφατα παυθεί από τα καθήκοντά του οικονομικού διαχειριστή του Οργανισμού Ακίνητης Περιουσίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας των ιταλικών αρχών για σειρά ύποπτων συναλλαγών. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η ανακύκλωση επιταγών με δωρεές μέσω της Τράπεζας του Βατικανού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...