Σύγχυση γύρω από την ταυτότητα των μοναχών που αποκεφαλίστηκαν στη Συρία [Βιντεο]

Αγωνία για την πιθανότητα να είναι ο Έλληνας Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος ανάμεσα στα θύματα
Πλήρης σύγχυση επικρατεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ταυτότητα των θυμάτων του βάρβαρου αποκεφαλισμού Χριστιανών κληρικών από μέλη του συριακού Μετώπου Αλ-Νούσρα.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα ανάμεσα στα θύματα των ισλαμιστών εξτρεμιστών να βρίσκεται και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος, ο οποίος είχε απαχθεί στα μέσα Απριλίου, μαζί με τον Συρορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ, από Τσετσένους αυτονομιστές.

Τα σοκαριστικά πλάνα του αποκεφαλισμού των τριών ανδρών – που είναι ντυμένοι με ρούχα κληρικών – κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Η υπόθεση όμως τις τελευταίες ώρες έχει τυλιχθεί με ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των τριών θυμάτων, αλλά και τα τοπικά μέσα μεταδίδουν αντικρουόμενες πληροφορίες.

Την είδηση και τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Middle East Christian News Agency και αναπαρήγαγε στη συνέχεια το Radio France International. Σύμφωνα με τα δύο μέσα ένας τουλάχιστον από τους άνδρες που σφαγιάστηκαν είναι Φραγκισκανός κληρικός, ονόματι Φρανσουά Μουράντ, ο οποίος είχε απαχθεί από τζιχαντιστές εξτρεμιστές από μοναστήρι στην περιοχή Γκασανίγια έξω από την πόλη Χομς. Μια περιοχή όπου ζουν αρκετοί Έλληνες και Σύροι Χριστιανοί πολίτες και μοναχοί.

Από την άλλη όμως το Τάγμα των Φραγκισκανών (Custody of the Holy Land) διαψεύδει την ύπαρξη Φραγκισκανών μοναχών στην περιοχή. Αντιθέτως το πρακτορείο Middle East Christian News Agency επιβεβαιώνει το όνομα του Μουράντ ως ένα από τα θύματα, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει στο επίμαχο 9λεπτο βίντεο του αποκεφαλισμού κανένα σημάδι των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου. Ούτε του Έλληνα Παύλου, ούτε το Συρορθόδοξου ομολόγου του.

Την ίδια γραμμή τηρεί ακόμα και το επίσημο site της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας, όπως και το επίσημο site των Παλαιστινίων (!), το intifada.palestine.com, που μεταδίδει πως οι Μητροπολίτες Χαλεπίου εξακολουθούν να αγνοούνται.


ΠΗΓΗ

Όλα τα Άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...