FRANCE 24 NEWS:Les députés votent l'interdiction de vente de la cigarette électronique aux mineurs

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο απαγορεύεται πλέον προς πώληση σε άτομα κάτω των 18 ετών. Η τροπολογία που προτείνεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο νομοσχέδιο για την κατανάλωση ψηφίστηκε την Πέμπτη από την Εθνοσυνέλευση.

Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη δημοτικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο έχει ήδη ένα εκατομμύριο οπαδούς στη Γαλλία, οι βουλευτές αποφάσισαν την Πέμπτη να σκληρύνει τη νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση σε ανηλίκους αυτής της συσκευής χωρίς καπνό, ελάχιστα κατανοητή αποτελέσματα.


Πρώτη από μια σειρά μέτρων που είναι επιθυμητό από τον Υπουργό Υγείας, Marisol Touraine, να ρυθμίσουν τη χρήση του προϊόντος αυτού που παραδίδει τη νικοτίνη μορφή ατμού, η απαγόρευση αυτή είναι να αποτρέψει τους νέους από το να αρχίσουν το κάπνισμα vapotant.

Η διάταξη αυτή θεσπίστηκε στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τους καταναλωτές υπό συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση.

Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες η απαγόρευση των πωλήσεων σε ανηλίκους από την απαγόρευση της διαφήμισης των προϊόντων αυτών και σχεδιάζει να απαγορεύσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε δημόσιους χώρους, όπως ο καπνός, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ένα συνηθισμένο προϊόν» και δεν ενθαρρύνουν τη χρήση "επειδή μπορεί να φέρει τους νέους και τους ηλικιωμένους να αρχίσουν εκεί και στη συνέχεια να στραφούν προς το παραδοσιακό τσιγάρο», είπε κα Touraine, υπενθυμίζοντας ότι «η νικοτίνη από μόνη της είναι ένα εθιστικό προϊόν" εθιστικό ως "σημαντικό η ηρωίνη."

Αυτό που ανησυχεί τις αρχές, είναι επίσης η "μανία" γύρω από το τσιγάρο κάνει αυτό το νέο προϊόν "στάση αξεσουάρ, η μόδα, όπως θα μπορούσε να είναι του ίδιου του τσιγάρου πριν χρόνια », σύμφωνα με τον υπουργό.

Οι συλλογικές "παράγοντες του ηλεκτρονικού τσιγάρου» (CACE) είπε σε μια δήλωση ότι οι ανήλικοι απαγόρευση κάτω από την ηλικία των 18 ήταν ήδη μια δέσμευση από αυτόν ", ακόμη και πριν από την έκδοση της παρούσας διάταξης."

Η CACE ονομάζεται "όμως σε εθνικό διάλογο με την κυβέρνηση για το θέμα της χρήσης των προϊόντων της και τη ρύθμιση του." «Η βιομηχανία μας είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε θέματα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με τον καπνό και πηγή ανάπτυξης για τον ενάρετο γαλλική οικονομία», ομολόγησε.

Η ανησυχία σχετικά με τη χρήση αυτού του προϊόντος, των οποίων η αγορά είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών, έχει αυξηθεί από τη δημοσίευση στα τέλη Μαΐου μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον καθηγητή Bertrand Dauzenberg , πνευμονολόγο και πρόεδρος της γαλλικής Υπηρεσίας για την πρόληψη του καπνίσματος, η οποία απηύθυνε έκκληση για "ρύθμιση του προϊόντος, τη διανομή και τη χρήση του."

Κακώς γνωστές επιπτώσεις στην υγεία

Το e-τσιγάρο, λιγότερο δαπανηρή και, υποτίθεται, πιο ήπια από τον καπνό, επιτρέπει σε ένα καπνιστή να απελευθερώσει τη λαβή του τσιγάρου, αλλά όχι απαραίτητα πραγματικά απαλλαγούμε από τον εθισμό στη νικοτίνη.

Δεν έχουν γίνει μελέτες σήμερα μπορούμε να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της παρατεταμένης και τακτική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. "Θερμαίνονται Προϊόντα που χρησιμοποιούνται (συνήθως προπυλενογλυκόλη ή γλυκερίνη, γεύσεις και νικοτίνη), οπότε σε επεξεργασία πριν την εισπνοή," προειδοποίησε ο Δρ Claude Guillaumin, Προϊστάμενος Μονάδας της διακοπής του καπνίσματος CHU.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε να ρυθμίζουν τη χρήση τους, οι ειδικοί έχουν υποστηρίξει τον περιορισμό της συγκέντρωσης της νικοτίνης 18mg/ml πυκνότητα έναντι 20 σήμερα για όσους δεν θεωρούνται φάρμακα, που απαγορεύει τη διαφήμιση, ή το "επαγρύπνηση "στη χρήση του πέραν των έξι μηνών. Οι γιατροί συμβουλεύουν επίσης κατά τη χρήση του από έγκυες γυναίκες.

Εφευρέθηκε στην Κίνα το 2005, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι τώρα εκτιμάται 500.000 οπαδούς στη Γαλλία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ένας αριθμός αρκετά κοντά στο ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Luke Clancy.

Με την ψήφο αυτή, η Γαλλία βρίσκεται κοντά σε πολλά από τους ευρωπαίους γείτονές της, η πώληση των e-τσιγάρων σε ανηλίκους απαγορεύεται στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Λεττονία και την Ιταλία. Άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και η Γερμανία περιόρισαν αυστηρά μάρκετινγκ. Μόνο η Λιθουανία έχει επισήμως απαγορεύεται.
Le mariage pour tous en France, mais pas pour tous les étrangers
FRANCE

Le mariage pour tous en France, mais pas pour tous les étrangers

Selon une circulaire du ministère de la Justice, le mariage pour tous n'est pas ouvert à tous les couples homosexuels. Les ressortissants de 11 pays étrangers ne peuvent profiter de la nouvelle loi en raison de conventions internationales.
(2) commentaires
Les textes de loi sur la transparence passent l'obstacle de l'Assemblée nationale
POLITIQUE FRANÇAISE

Les textes de loi sur la transparence passent l'obstacle de l'Assemblée nationale

Les projets de loi soumis à l'Assemblée nationale après l'affaire Jérôme Cahuzac pour améliorer la transparence de la vie politique ont été adoptés en première lecture par une majorité de 326 pour, dont six députés UMP.
Coup de filet antiterroriste : Valls qualifient les suspects de "particulièrement dangereux"
FRANCE

Coup de filet antiterroriste : Valls qualifient les suspects de "particulièrement dangereux"

Au lendemain de l’interpellation en région parisienne de six personnes soupçonnées de projeter des "actes terroristes" et considérés comme "particulièrement dangereuses", la police a arrêté mardi trois islamistes radicaux dans le sud du pays.
(1) commentaire
Tuerie de Chevaline : le frère d'une des victimes arrêté près de Londres
ROYAUME UNI

Tuerie de Chevaline : le frère d'une des victimes arrêté près de Londres

Zaid al-Hilli, soupçonné d'avoir participé à un complot pour commettre le meurtre de son frère Saad al-Hilli assassiné le 5 septembre dernier près d'Annecy aux côtés de son épouse et de sa belle-mère, a été arrêté lundi en Grande-Bretagne.
Affaire Crédit Lyonnais : Bernard Tapie en garde à vue
FRANCE

Affaire Crédit Lyonnais : Bernard Tapie en garde à vue

Bernard Tapie est entendu en garde à vue par la brigade financière à Paris au sujet de l'arbitrage dont il a bénéficié face au Crédit Lyonnais après la vente d'Adidas. "J'en ai rien à foutre d'être convoqué", avait-t-il déclaré dans la matinée.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...