Στις «16» του κόσμου με Σερβία οι Κορασίδες!

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Κορασίδων στην Ταϊλάνδη, που προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και την 1η Αυγούστου θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Σερβίας, σε νοκ άουτ αγώνα για την είσοδο στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Κίνα έκανε το «χατίρι» της ελληνικής ομάδας, νίκησε με 3-0 την Αργεντινή (25-21, 25-13, 25-18) και άφησε τελευταία στον Β΄ όμιλο την «μπιανκοσελέστε», προς όφελος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που κατετάγη τέταρτο.


Φλώρος: «Δεν είμαστε ο φτωχός συγγενής»

Ο στόχος με τον οποίο ξεκίνησε για την Ταϊλάνδη η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων ήταν η πρόκριση από τη στις 16 κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στόχος δύσκολος, καθώς κατά κοινή ομολογία ο Β΄ όμιλος ήταν ο ισχυρότερος όλων, εφικτός όμως.

Ως παιχνίδι «κλειδί» για την πρόκριση είχε «μαρκαριστεί» εκείνο με την Αργεντινή, όπως κι έγινε. Βεβαίως, οι νοτιαμερικανές ξεκίνησαν με μια ανέλπιστη νίκη επί της Ιαπωνίας, που προς στιγμήν ανέτρεψε τις ισορροπίες, αλλά έστω και με βοήθεια… εξ Ανατολών (Κίνα) η πρόκριση επιτεύχθηκε, δικαιώνοντας το σχεδιασμό του τεχνικού επιτελείου και την προσπάθεια των κοριτσιών, η οποία είναι πολύ μεγάλη και γι΄ αυτό αξιέπαινη.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Δημήτρης Φλώρος, ήταν πολύ χαρούμενος όταν οριστικοποιήθηκε η τέταρτη θέση και η πρόκριση, σε αντίθεση με τον σκεπτικισμό του μετά την αναμέτρηση με την Ιαπωνία. «Προπονητικά, νιώθω πολύ ικανοποιημένος ότι έχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μια ομάδα που δεν είναι ο φτωχός συγγενής της διοργάνωσης αλλά μπορεί να παίξει κάθε ματς επί ίσοις όροις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εικόνα μας και μακάρι και οι άλλες γενιές να μπορέσουν να γευθούν αυτές τις εμπειρίες», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή, όταν «κλείδωσε» η νίκη της Κίνας επί της Αργεντινής (3-0).

«Σήμερα είχαμε ένα στρες, καθώς έπρεπε να περιμένουμε να τελειώσει και ο άλλος αγώνας», παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Εγώ το χάρηκα το παιχνίδι με την Ιαπωνία. Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία δικαίως βγήκε πρώτη στον όμιλο. Μετά την πρώτη φάση είμαστε στους 16, όπως ήταν ο αρχικός στόχος. Τώρα ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία και έπεται συνέχεια».

-Νιώθεις και προσωπική δικαίωση;

«Ναι. Συγκροτήσαμε αυτή την ομάδα πριν από ένα χρόνο και πάντα είχα αυτή την αίσθηση, ότι έχουμε ένα σύνολο που ήταν πάντα ισάξιο με όσους αντίπαλους έχουμε παίξει ως τώρα».

-Στη συνέχεια η Σερβία. Μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση, δεν έχει χάσει ακόμη σετ αλλά σε έναν πολύ εύκολο όμιλο

«Από την αρχή θεώρησα γκρουπ-σκάνδαλο αυτό της Σερβίας. Μάλλον εκεί έγινε ορισμός, με δύο αφρικανικές ομάδες στον όμιλο της Ταϊλάνδης και η Σερβία, εκ των πραγμάτων, έκανε περίπατο και πήγε στη δεκαεξάδα χωρίς καν να ιδρώσει. Αυτό είναι όμως και μπούμερανγκ. Δεν έχει δοκιμαστεί, σε αντίθεση με μας που έπρεπε να περιμένουμε το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού Κίνας-Αργεντινής για να αναδειχθεί η τελευταία ομάδα του ομίλου. Τα καταφέραμε όμως και βγήκαμε κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία».

-Μια πρώτη εκτίμηση για τον αντίπαλο, σε νοκ άουτ παιχνίδια πια;

«Είναι ευρωπαϊκή ομάδα και είμαστε πιο εξοικειωμένοι με το βόλεϊ που παίζει. Τη γνωρίζουμε την ομάδα, παίξαμε τελευταία, θα την αναλύσουμε όμως περισσότερο μέχρι να παίξουμε. Έχουμε να κάνουμε δυο προπονήσεις, που θα είναι προσαρμοσμένες σε αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι θα σταθούμε στο παιχνίδι».

-Που θα εστιάσει η ομάδα στον αγώνα με τη Σερβία;

«Πρόσφατα πολιτογράφησαν μια Βόσνια, την Μπόσκοβιτς, μια διαγώνια αριστερόχειρας, που είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Ύστερα το σερβικό βόλεϊ είναι πάντοτε μια σχολή, τεχνικά, τακτικά, που πάντα πρωταγωνιστεί στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και βρίσκεται στα μετάλλια».

-Ποια η σημασία αυτής της πρόκρισης για το ελληνικό βόλεϊ;

«Δίνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαμε μια ομάδα που να έχει κάνει αυτή τη διαδρομή, δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παγκόσμιο. Με αυτές τις εμπειρίες που αποκόμισαν τα κορίτσια θα είναι πολύ καλύτερες στη συνέχεια, τόσο ως νεανίδες, κατηγορία στην οποία περνούν από τις 5 Αυγούστου, όσο και ως γυναίκες αργότερα, καθώς πιστεύω ότι πολλές από αυτές τις κοπέλες θα βρεθούν κάποια στιγμή στην Εθνική Γυναικών».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...