«Η απόφαση για το Μάνινγκ πρέπει να ανατραπεί» λέει ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ένοχος για 20 από τις 21 κατηγορίες κατασκοπείας που είχαν απαγγελθεί εναντίον του, κρίθηκε ο πρώην αναλυτής πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Μπράντλεϊ Μάνινγκ. Αθωώθηκε όμως για τη σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτή της παροχής βοήθειας προς τον εχθρό.

Ο Μάνιγκ συνελήφθη πριν από τρία χρόνια για τη διαρροή 700.000 εγγράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks.
«Αυτή είναι η πρώτη καταδίκη για κατασκοπεία σε σχέση με διαρροή πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο και ένα παράδειγμα της ακρότητας των αρχών ασφαλείας. Είναι μία κοντόφθαλμη απόφαση που πρέπει να ανατραπεί. Η αποκάλυψη πραγματικών πληροφοριών στην Κοινή Γνώμη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κατασκοπεία», δήλωσε ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Ήρωας για κάποιους, προδότης για κάποιους άλλους, ο Μπράντλι Μάνινγκ κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, καθώς δεδομένων των κατηγοριών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος, αντιμετωπίζει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης άνω των 100 ετών.
Ανάμεσα στις αποκαλύψεις που έκανε μέσω του Wikileaks είναι και ένα απόρρητο βίντεο που δείχνει την επίθεση ενός αμερικανικού ελικοπτέρου στο Ιράκ, όπου βρήκαν το θάνατο 18 πολίτες, δύο εκ των οποίων δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...