Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World : -'Ενταση στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό

Επέμβαση της αστυνομίας χθες το βράδυ μετά από συγκέντρωση στο σημείο και εκπομπή αναλογικού σήματος για την Αττική - Οχτώ συλλήψεις
Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό μετά από επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον χώρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε, αρχικά, σε οχτώ προσαγωγές από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους μέλη της ΣΠΙΘΑΣ, η δημοσιογράφος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Εύα Μαυρογένη, και άλλος ένας εργαζόμενος της ΕΡΤ.
Μετά τα μεσάνυχτα οι οχτώ προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις αφού υπήρξε σχετική μήνυση κατ' αγνώστων από την πλευρά του νυν εκκαθαριστή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και πρώην προέδρου της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Το χρονικό της έντασης
Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική στο κανάλι 21.





«Femen» αλά... ελληνικά στην Ευελπίδων για την ΕΡΤ!

Η μουσική παραγωγός Μαρίνα Χατζή έβγαλε την μπλούζα της και έμεινε με το στηθόδεσμο, την ώρα που οι αστυνομικοί προσήγαγαν στα δικαστήρια τους οκτώ που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό - Τι δήλωσε η ίδια στο protothema.gr

Με μια διαμαρτυρία που θυμίζει τις... σουφραζέτες της ουκρανικής οργάνωσης Femen αντέδρασε η μουσική παραγωγός της ΕΡΤ Μαρίνα Χατζή την ώρα που οι οκτώ συλληφθέντες στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό οδηγούνταν στον εισαγγελέα.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ έβγαλε την μπλούζα της που γράφει «το αγαπημένο μου της ΕΡΤ» (παλαιό διαφημιστικό σλόγκαν της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης) ενώ από μπροστά της περνούσαν οι αστυνομικοί και οι οκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων.

«Ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους συλληφθέντες», είπε στο Χρήστο Χατζησπύρου η μουσική παραγωγός της ΕΡΤ εξηγώντας ότι η κίνησή της να βγάλει την μπλούζα της και να μείνει με τον στηθόδεσμο μπροστά από το κτίριο 16 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων δεν ήταν προσχεδιασμένη. «Ήταν αυθόρμητο, έτσι μου βγήκε εκείνη την στιγμή», είπε στο protothema.gr.

 








Στις 2.400 είχαν φθάσει έως το απόγευμα της Δευτέρας οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αξιολόγηση των αιτήσεων για τις πρώτες 589 θέσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνει ηλεκτρονικά από Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή, ενώ γίνεται προσπάθεια να εκπέμψει ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας κανονικό πρόγραμμα το συντομότερο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε θα καταστεί αυτό εφικτό.

Σε ότι αφορά του εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου.
Επίσης, ο πανελλήνιος σύλλογος σκηνοθετών και διευθυντών παραγωγής της ΕΡΤ επισημαίνει πως «υπάρχει αναντιστοιχία των αρχικών δεσμεύσεων για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων αποκλειστικώς από την ΕΡΤ με το διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση».
Στις 2.400 οι αιτήσεις για το μεταβατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης
Με επιστολή - καταγγελία του στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και προέδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την πιστοποίηση ECDL και αφορά εργαζόμενους της ΕΡΤ, τονίζει πως «το ζήτημα της πιστοποίησης ECDL για υποψήφιους εργαζόμενους στη «νέα ΕΡΤ» έχει σοβαρές εκπαιδευτικές, πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, λόγω αρνητικής δημοσιότητας, στο κύρος του Οργανισμού.
Ο κ. Κουρουτός ζητάει να γίνει «ενδελεχής έλεγχος του εν λόγω προγράμματος και των τεχνικών και οικονομικών λεπτομερειών του και να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του ΔΣ για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ «ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ»

Λέττα στο Mega: «Μετά τις θυσίες θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ»

Το μήνυμα ότι «μετά τις θυσίες θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ» έστειλε στους Έλληνες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στο..

2.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ

Ο «τιμοκατάλογος» για τους αστυνομικούς - φρουρούς επιχειρηματιών

Μισθό της τάξης των 2.000 ευρώ το μήνα για κάθε αστυνομικό και 50 ευρώ την ημέρα για την ενοικίαση περιπολικού περιλαμβάνει ο επίσημος «τιμοκατάλογος» της ΕΛ.ΑΣ, για όσους επιχειρηματίες...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στις 2.400 οι αιτήσεις για το μεταβατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης

Στις 2.400 είχαν φθάσει έως το απόγευμα της Δευτέρας οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης...

ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΛΤΟΝ

Στα 136 εκατ. η αξία των κοσμημάτων που κλάπηκαν στις Κάννες

Στα 103 εκατομμύρια ευρώ ανέβασε σήμερα η αστυνομία της Γαλλίας, την αξία των κοσμημάτων που κλάπηκαν χθες από το ξενοδοχείο Κάρλτον των Καννών, ενώ σε χθεσινή της ανακοίνωση έκανε λόγο για 40...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Προφυλακιστέος ο Βρετανός που κατηγορείται για τη δολοφονία συμπατριώτη του στα Μάλια

Mε τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε σήμερα το απόγευμα ο 19χρονος Βρετανός που κατηγορείται για τη δολοφονία συμπατριώτη και συνομήλικού του στα Μάλια Ηρακλείου κατά την..

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία πελατών των τραπεζών «ύποπτων» για φοροδιαφυγή

Απόφαση με την οποία ξεκινά η διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών των τραπεζών με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υπέγραψε ο υπουργός...

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ

Επεισόδια στη Μονή Εσφιγμένου

Ενταση επικράτησε σήμερα το πρωί στη Μονή Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο κονάκι, όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά...

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Βρέθηκαν καλάσνικοφ και πιστόλια σε σπίτι μηχανικού

Ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, σφαίρες και διαρρηκτικά εργαλεία βρέθηκαν σήμερα μετά από έλεγχο της Ασφάλειας Αττικής, σε σπίτι μηχανικού στον Άγιο Δημήτριο.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Εταιρεία για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συστήνει το Δημόσιο

Εταιρεία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας «επ' ωφελεία τόσο των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων όσο και του Ελληνικού Δημοσίου»..

ΠΡΩΗΝ ΛΟXΑΓΟΥ ΤΩΝ ΕΣ - ΕΣ

Ιταλία: Διαδήλωση έξω από την πολυκατοκία ναζί εγκληματία πολέμου

Δεκάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και πολλά μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης, διαδήλωσαν σήμερα έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα ενός πρώην αξιωματικού των Ες-Ες, του...

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Προφυλακιστέοι για τη φωτιά στη Σάμο κρίθηκαν οι δύο Σύροι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο Σύροι που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου κάηκαν 600 στρέμματα..

ΖΕΣΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Καυτό αντίο από τον Ιούλιο με 40άρια

Με τις υψηλότερες μέχρι στιγμής θερμοκρασίες γι' αυτό το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά ο Ιούλιος.

ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

«Η δύσκολη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τα γερμανικά μίντια»

Αναφορές στην προστριβή του Αλ. Τσίπρα με τη γερμανική εφημερίδα FAZ και τη συνέντευξη που ποτέ δεν τελείωσε κάνουν σήμερα δύο μεγάλες γερμανικές εφημερίες

TΗΛΕΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Καθιερώνεται η τηλεσυνεδρίαση στα δικαστήρια

Η καθιέρωση της τηλεσυνεδρίασης, τηλεκατάθεσης και εικονοτηλεδιάσκεψης στα ελληνικά δικαστήρια αρχίζει με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...