Στο Τροκαντερό μετά την Ύδρα το σκάφος «Venus» του Steve Jobs-Το «Venus» του Steve Jobs περνάει τον Ισθμό.






 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Συνεχίζουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα  τα μέλη της οικογένειας του ιδρυτή της Apple


Στην Ύδρα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το σκάφος του ιδρυτή της Apple Steve Jobs, ενώ φαίνεται πως οι επιβαίνοντές του σκοπεύουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και να επισκεφθούν και το Ιόνιο.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες η «Αφροδίτη» με μέλη της οικογένειας του Jobs και άλλους καλεσμένους τους πέρασε την Τρίτη τη διώρυγα της Κορίνθου από τον Σαρωνικό με κατεύθυνση τον Κορινθιακό και προορισμό το Ιόνιo πέλαγος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πολυτελές σκάφος με μήκος περίπου 80 μέτρα, διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, δικό του ταχύπλοο σκάφος, ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο  από αλουμίνιο, γεγονός που το καθιστά πολύ πιο ελαφρύ και ενδεχομένως πιο γρήγορο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του. Μάλιστα, όλα του τα όργανα ελέγχονται μέσα από τις οθόνες των 27-ιντσών iMacs που βρίσκονται στην αίθουσα ελέγχου.

Ωστόσο, μπορεί ο Steve Jobs να το σχεδίαζε για πολλά χρόνια, όμως ποτέ του δεν κατάφερε να ταξιδεύσει με αυτό, καθώς η κατασκευή του ολοκληρώθηκε έναν χρόνο μετά το θάνατό του.







Tο μινιμαλιστικό και επιβλητικό σκάφος του ιδρυτή της Apple Steve Jobs με όνομα Venus, βρίσκεται τώρα ανοιχτά του Φαλήρου.
Όλο και περισσότεροι διάσημοι προτιμούν τις ελληνικές θάλασσες για τις διακοπές τους και ειδικότερα οι “σκαφάτοι”. Φαίνεται οτι τα μοναδικά ελληνικά νερά και οι μικρές παραλίες δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη.Και η αλήθεια είναι οτι ειδικά τα ελληνικά νησία και ειδικότερα του Αιγαίου, οι Κυκλάδες κ.α., διαθέτουν εκατοντάδες μικρούς κολπίσκους όπου οι διάσημοι, μπορούν να κολυμπήσουν ήσυχα μακριά από τα αδιάκριτα μάτια.


Το νησί της Ύδρας συγκεκριμένα όμως, προσφέρει αυτό και ακόμα περισσότερα: απόλυτη ιδιωτικότητα, καθότι μεγάλο μέρος του είναι ακατοίκητο και άρα μπορεί κανείς να “αράξει” με το σκάφος του και να έχει πλήρη ησυχία καθώς απέναντι του έχει μόνο βράχια. Αυτό φαίνεται να γνώριζαν οι επιβαίνοντες του σκάφους του ιδρυτή της Apple Steve Jobs, καθώς επέλεξαν το νησί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για τις διακοπές τους.

Το σκάφος που είναι μοναδικό στο είδος του και ολοκληρώθηκε δυστυχώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ιδρυτή του, αποτέλεσε μήλο της έριδος για τον ιδρυτή της Apple και τον γνωστό σχεδιαστή Philippe Starck. Ο Starck κατηγορούσε τον Jobs ότι του όφειλε χρήματα και άρα έπρεπε να πάρει ο ίδιος το σκάφος, το είχε κατασχέσει μέσω δικηγόρων για ένα διάστημα, αλλά τελικά αυτό έμεινε στην οικογένεια του μεγιστάνα της τεχνολογίας και τώρα πλέει στις ελληνικές θάλασσες.

Αξιοσημείωτο ήταν πως με τα αποκαλυπτήρια του σκάφους, όλοι οι τεχνίτες που δούλεψαν για να ολοκληρωθεί, είχαν πάρει ένα χρωματιστό ipod και μια ευχαριστήρια επιστολή "για την δουλειά και την τεχνική τους" από την οικογένεια Jobs.

Εκτός από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό δια χείρας Starck, το σκάφος έχει μήκος περίπου 76 μέτρα, ξύλινα στοιχεία, τρια επίπεδα, τζαμαρίες στους δύο επάνω ορόφους και διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο κάνοντάς το πολύ πιο ελαφρύ και σαφώς γρηγορότερο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του.

Φυσικά το «Venus» λειτουργεί με στοιχεία apple -όπου μπορούσαν αυτά να εφαρμοστούν, οθόνες iMac στο χειριστήριο του σκάφους, ipods στα δωμάτια των καλεσμένων, appletv κτλ. Στο μπροστινό deck, υπάρχει και τέντα σε στυλ αυτών των βεδουίνων, για να ξεκουράζονται οι καλεσμένοι στην σκιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος βρισκόταν μέλη της οικογένειας του Jobs και καλεσμένοι τους και το βράδυ της Κυριακής η "Aφροδίτη" έφυγε με ανατολική κατεύθυνση πιθανώς για τις Κυκλάδες ενώ πλέον βρίσκεται ανοιχτά του Τροκαντερό.

Το σκάφος φεύγοντας από την Ύδρα με κατεύθυνση προς τις Κυκλάδες.



Οι οθόνες Mac στο χειριστήριο του σκάφους.




Το επάνω deck.


Το σκάφος την νύχτα.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...