Συρία: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε είδους επίθεση

Συριακό υπ. Εξωτερικών: Αβάσιμες και ψευδείς οι αποδείξεις των ΗΠΑ - Προκλητικός ο πρωτότοκος γιος του Άσαντ, χαρακτηρίζει μέσω facebook «δειλούς» τους Αμερικανούς - Ερντογάν: Μια περιορισμένη επέμβαση στη Συρία δεν αρκεί
Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει δυναμικά την όποια επίθεση από τις χώρες της Δύσης εμφανίζεται ο Άσαντ.


Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν έχει λάβει ακόμα τελική απόφαση, για το πότε θα προχωρήσει σε επίθεση εναντίον της Συρίας- η επέμβαση ωστόσο θεωρείται δεδομένη- η συριακή κυβέρνηση είχε νωρίτερα (από το μεσημέρι) προειδοποιήσει ότι θα «εκπλήξει» τους εχθρούς της με την αμυντική στάση της.

Ο στρατός της χώρας μας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αποφασιστικά οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής επίθεσης, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Άμυνας, Φαχντ Γιάσεμ αλ Φράιτζ, τονίζοντας ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων οι πάντες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο 11χρονος γιος του Άσαντ, Χαφέζ, ο οποίος στο προφίλ του στο facebook - του οποίου η γνησιότητα δεν επιβεβαιώνεται, όπως γράφουν οι «New York Times» - προκαλεί την Αμερική, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς «δειλούς» που με τη νέα τεχνολογία τους αποκαλούνται «απελευθερωτές».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των Σύρων πολιτών, αλλά και να «πει» στη Δύση ότι η χώρα του δεν πτοείται από τις απειλές της, ο πρωτότοκος γιος του Άσαντ, που φέρει το όνομα του παππού του και πρώην πρόεδρου της χώρας, αναφέρει ότι σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία «δεν πρόκειται να καταστραφούν τα απομεινάρια της αντίστασης. Άλλωστε αυτό είμαστε, γεννηθήκαμε για να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε».

Σημειώνει ακόμη πως θα ήθελε πολύ να πραγματοποιηθεί η επέμβαση των ΗΠΑ, γιατί έτσι «θα έκαναν έναν τεράστιο λάθος και θα ξεκινούσαν κάτι που δε γνωρίζουν την κατάληξή του».

Παραθέτει δε και το παράδειγμα της Χεζμπολάχ λέγοντας: «μπορεί να διαθέτουν μαχητές, πυραύλους μικρής εμβέλειας και λίγα όπλα, αλλά πιστεύουν στον εαυτό τους και την χώρα και αυτό ακριβώς θα γίνει στην Αμερική αν επιλέξει την επέμβαση, καθώς δεν γνωρίζουν τη γη μας όπως εμείς, κανείς δε τη γνωρίζει. Η νίκη είναι δική μας ανεξάρτητα από πόσο χρόνο θα χρειαστεί».

Συριακό υπ. Εξωτερικών: Αβάσιμες και ψευδείς οι αποδείξεις των ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή πηγές του συριακού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζουν τις αποδείξεις των ΗΠΑ, πως η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα, ως «αβάσιμες» και πως στηρίζονται στα «ψεύδη των τρομοκρατών».

«Η αξιολόγηση των πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παρουσίασε ως αποδεδειγμένη τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση εις βάρους του ίδιου της του λαού, είναι αβάσιμη και βασίζεται σε ψέματα των τρομοκρατών και σε υπερβολές των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η πηγή του υπουργείου.

Ερντογάν: Ανατροπή του Άσαντ και όχι περιορισμένη επέμβαση

Επιχείρηση τύπου Κοσόβου θέλει στη Συρία ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και όχι μία περιορισμένη στρατιωτική δράστη.

«Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Και πρόσθεσε πως «μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει (την εξουσία)».
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...