Συρία: Με ανάμεικτα συναισθήματα περιμένουν οι πολίτες το χτύπημα

Με ανάμεικτα συναισθήματα περιμένουν οι Σύροι την στρατιωτική επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην χώρα. Μετά από 2 χρόνια εμφύλιου σπαραγμού, άλλοι ανυπομονούν για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και άλλοι δηλώνουν την πίστη τους σε αυτό.
“Εδώ και δύο χρόνια περιμένουμε μία επίθεση από το Ισραήλ, έχουμε συνηθίσει να ζούμε έτσι, κοιτάξτε τους ανθρώπους είναι όλοι τους ήρεμοι”, λέει ένας πολίτης.

Χιλιάδες είναι πάντως οι πολίτες, που επέλεξαν να εγκαταλείψουν την χώρα, υπό τον φόβο ενός ενδεχόμενου χτυπήματος. Πολλοί από αυτούς κατέφυγαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων Ζαατάρι της Ιορδανίας.
“Η συνωμοσία εναντίον μας οργανώνεται εδώ και πολύ καιρό, πολλές χώρες δεν θα συμμετάσχουν γιατί το καθεστώς λειτουργεί με όρους μαφίας. Ελπίζουμε πως η στρατιωτική επέμβαση ακόμα και αν είναι περιορισμένη, θα βοηθήσει τους αντάρτες να επανακτήσουν τον έλεγχο σε όσο περισσότερες περιοχές της Συρίας γίνεται”, δηλώνει ένας Σύρος πρόσφυγας.
Το στρατόπεδο στο Ζαατάρι, βρίσκεται 80 χλμ από την πρωτεύουσα Αμμάν. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους παγκοσμίως και φιλοξενεί περισσότερους από 120.000 Σύρους πρόσφυγες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...