ΑΕΚ - ΘΥΕΛΛΑ 2-1 «Θύελλα» ο κόσμος, «τρόμαξε» η ΑΕΚ! (pics+vds)

Παρουσία 20.000 φίλων της η ΑΕΚ έκανε το δυο στα δυο στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής με το 2-1 επί της Θύελλας Ραφήνας που στα τελευταία λεπτά έδωσε διαστάσεις θρίλερ στο ματς.


Η ΑΕΚ ήταν… ΑΕΚ με εξάρσεις κυρίως από τους Πλατέλλα, Κορδέρο και Ντακόλ και ειδικά στα τελευταία λεπτά του ματς έδωσε δικαιώματα αμφισβήτησης στην αντίπαλο της που στο 74' μείωσε με τον Ραμπαβόλα και πίστεψε πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.
Τουλάχιστον, όμως, σε εκείνο το χρονικό σημείο, διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Κράτησε μπάλα, την κυκλοφόρησε και εν τέλει πήρε το ματς και το τρίποντο.





Η διάταξη της ΑΕΚ
Με 4-3-3 παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε εν τέλει να αλλάξει σύστημα αφήνοντας έτσι εκτός ενδεκάδας τον Μπρέσεβιτς και βάζοντας τον Νίκο Γεωργέα σε θέση σέντερ μπακ.
Στο τέρμα, λοιπόν, ήταν ο Βούρας με τους Τσουμάγκας, Σταθάκης, Γεωργέας και Τσουκαλά να συνιστούν την τετράδα της άμυνας. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ έπαιζε ο Ρόβας με τους Κορδέρο και Ανάκογλου να είναι οι εσωτερικοί μέσοι. Οσο για την τριάδα της επίθεσης, σ' αυτή έπαιζαν οι Ράμα (αριστερά), Πλατέλλας (δεξιά) και Ντακόλ (κορυφή).
«Θύελλα» ο κόσμος, «τρόμαξε» η ΑΕΚ! (pics+vds)
Ευκαιρίες και 1-0 με Ντακόλ
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Στο 4' η Ενωση κέρδισε πέναλτι, το οποίο για 2ο επίσημο ματς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί. Σε ωραία σέντρα που έκανε ο Τσουμάγκας από αριστερά και ενώ ο Ντακόλ ετοιμαζόταν να σκοράρει, ο Γεραγωτέλης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι! Η κατάληξη, όμως, δεν ήταν ευτυχής. Στη Φυλή ήταν ο Ντακόλ, στο ΟΑΚΑ πήρε τη σκυτάλη ο Ανάκογλου με το 0-0 να παραμένει. Ο πρώην παίκτης των Σερρών σούταρε, ο Κατσιούλης έδιωξε και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα πέρασε εκτός.
Η ΑΕΚ δεν έχασε τη συγκέντρωση της. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πίεσε νκαι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις από το 23' έως το 27' απείλησε με το 1-0. Στο 24' ο ο Πλατέλλας και στο 26' και 27' ο Κορδέρο βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, αλλά αστόχησαν με το 0-0 να παραμένει.
Το γκολ, όμως, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και εν τέλει ήρθε στο 30' με τον Αλεχάντρε Ντακόλ. Ο στράικερ της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Κατσιούλη σε σέντρα του Τσουμάγκα και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Σκορ που έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου από τη στιγμή που στο 43' το γυριστό του Ντακόλ δεν βρήκε στόχο.
Θρίλερ με Ραμπαβήλα
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου η ΑΕΚ άγγιξε το 2-0, όμωγς το σουτ του Ράμα δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 51' η προσπάθεια του Γεωργέα κατέληξε στα χέρια του Κατσιούλη.
Το γκολ, όμως, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και εν τέλει ήρθε στο 59'. Ο Ντόσκας έκανε «τσαφ» σε μπαλιά του Γεωργέα, ο Πλατέλλας έγινε αποδέκτης της μπάλας και δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το 2-0.
Κάπου εκεί άπαντες πίστεψαν πως το ματς είχε τελειώσει, όμως η Θύελλα ξαναμπήκε στο ματς στο 74'. Ο Ραμπαβήλας βρέθηκε στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και με ωραίο πλασέ μείωσε το σκορ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
ΣΚΟΡΕΡ: 30' Ντακόλ, 59' Πλατέλλας - 74' Ραμπαβήλας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 32' Κορδέρο – 5' Τσέλιος, 90+' Προδρόμου
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 5' Ανάκογλου
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΑΕΚ: Βούρας, Τσουμάγκας (86' Πεταυράκης), Σταθάκης (76΄Γροντής), Γεωργέας, Τσουκαλάς, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ράμα, Πλατέλλας, Ντακόλ (66' Μπρέσεβιτς).
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Κατσιούλης, Οικονόμου, Μπαξεβάνης (13' Προδρόμου), Ντόσκας, Τασιόπουλος, Γεραγωτέλης (52' Ντούνης), Χαρακτίδης, Τσέλιος, Ραμπαβήλας, Πασσάς (52' Κατσούγκρης), Δημοσπύρος.
Τα υπόλοιπα ματς:
Ηρόδοτος - Κηφισιά 3-1
Πανναξιακός - Μανδραϊκός 0-0
Ηλυσιακός - Ερμής Ζωνιανών 2-1
Τριγλία Ραφήνας - Κυανούς Αστέρας Βάρης 1-0
Περαμαϊκός - Περιστέρι Αναβολή
Αιγάλεω - Άγιος Νικόλαος 1-0
Ρεπό: ΠΑΟ Κρουσσώνα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2 αγώνες)
1. Τριγλία Ραφήνας 4-0 6
2. ΑΕΚ 4-1 6
3. Αιγάλεω 2-1 4
4. Πανναξιακός 2-1 4
5. Ηλυσιακός 2-1 3
6. Ηρόδοτος 3-3 3
7. Κηφισιά 6-5 3
8. Κυανούς Αστέρας Βάρης 2-1 3
9. Περαμαϊκός 3-1 3
10. Α.Ο. Μανδραϊκός 0-2 1
11. Περιστέρι 1-1 1
12. Α.Ο. Αγίου Νικολάου 2-6 0
13. Ερμής Ζωνιανών 2-4 0
14. Θύελλα Ραφήνας 2-5 0
15. ΠΑΟ Κρουσσώνα 0-3 0
@ Από ένα ματς έχουν οι ΠΑΟ Κρουσσώνα, Περιστέρι, Περαμαϊκός και Ηλυσιακός.
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...