Athens Flying Week έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου Τατόι: Μαγεία στους αιθέρες

Δείτε μοναδικές εικόνες από ακροβατικά που κόβουν την ανάσα και πτήσεις στην... κόψη του ξυραφιού – Περίεργα και "ειδικά" μοντέλα αεροσκαφών – Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις ώρες των επιδείξεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοϊου
Την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον μαγικό κόσμο της αεροπορίας θα έχουν όσοι παρακολουθήσουν το 2ο Διεθνές Αεροπορικό Show της Αθήνας, που ξεκίνησε σήμερα – στα πλαίσια της Athens Flying Week – και θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου.



Μοναδικές επιδείξεις με αεροσκάφη παντός είδους, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, πτήσεις-διελεύσεις ελάχιστα μέτρα από το έδαφος, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ζήσουν, οι περισσότεροι εικονικά, αλλά και ορισμένοι τυχεροί στην πραγματικότητα, την εμπειρία της πτήσης με τους καλύτερους και εμπειρότερους πιλότους και χειριστές του κόσμου, συνθέτουν το... μενού της αεροπορικής εβδομάδας που διοργανώνεται φέτος, για δεύτερη χρονιά, στη χώρα μας, με επίκεντρο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοϊου.




Ήδη την Πέμπτη το απόγευμα εκατοντάδες τυχεροί πήραν μια πρόγευση με την ομάδα των «ακροβατών του αέρα» της Red Bull. Το Alpha Jet των Flying Bulls, της ομάδας της Red Bull, χάρισε μια πραγματική “παράσταση” σε όσους βρέθηκαν στην παραλία του Φλοίσβου, συνεπικουρούμενο από τις εντυπωσιακές διελεύσεις ενός ειδικά διαμορφωμένου ακροβατικού αεροσκάφους Extra 300 με τον διάσημο πιλότο της Breitling Francesco Fornabaio και τις “χορευτικές” φιγούρες, στην κορυφή των κυμάτων, όχι ενός, αλλά τριών (!) υδροπλάνων με πιλότους τούς Ελληνες Μ. Αναστασίου, Γ. Αλεβίζο και Κ. Ρωσσίδη.




Το κυρίως πρόγραμμα του 2ου αεροπορικού show της Αθήνας, στο οποίο μετέχουν στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και υδροπλάνα, κορυφώνεται σήμερα και το Σαββατοκύριακο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Στη γιορτή της αεροπορίας θα συμμετάσχουν και φέτος μερικοί από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου. Συγκεκριμένα, έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ORLIK Aerobatic Team) και το team της Red Bull (Alpha Jet), οι βετεράνοι της ομάδας Blue Circe, η ομάδα των χειριστών με ειδικές ανάγκες WeFly! Team και οι πιλότοι ελικοπτέρων Ηλίας Σοφιανός και Δημήτρης Βερβερέλης με την ομάδα Warter Aviation.




Ακόμα, λαμβάνουν μέρος πληρώματα από την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ελβετία και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν επιλεγμένα πληρώματα και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορίας Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.


Οι συνολικές συμμετοχές ξεπερνούν τις 80.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν επιδείξεις αερομοντελισμού, όπως και εμπειρίες εικονικών πτήσεων (fly simulators). Λίγοι τυχεροί θα πετάξουν (fly in) με ειδικά διαμορφωμένα διθέσια αεροσκάφη που θα χειρίζονται εμπειρότατοι πιλότοι. Τέλος στους χώρους του αεροδρομίου λειτουργεί εμπορική έκθεση και ειδικά διαμορφωμένος χώρος φιλοξενίας παιδιών (kids park).

Τη φετινή Athens Flying Week διοργανώνουν οι Δήμοι Αχαρνών και Παλαιού Φαλήρου και η εταιρεία PC Podimatas Audiovisual SA. Στόχος τους τις φετινές εκδηλώσεις να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50.000 θεατές, έναντι περίπου 20.000 πέρυσι.






Για την εξυπηρέτηση του κοινού μάλιστα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε έκτακτα δρομολόγια από σήμερα και έως το βράδυ της Κυριακής (διαβάστε εδώ περισσότερα: http://www.protothema.gr/greece/article/314332/ektakta-dromologia-sta-trena-enopsei-tis-aeroporikis-epideixis-sto-tatoi/)

Οι αεροπορικές επιδείξεις στο αεροδρόμιο Τατοΐου είναι προγραμματισμένες για σήμερα Παρασκευή στις 18:05, για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 13:15 και στις 16:30 και ομοίως την Κυριακή 29 του μηνός στις 13:15 και στις 16:30.






































πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...