ERTOPEN.COM-Είδήσεις-Ελλάδα-Κόσμος Video:Αισιοδοξία για την επίλυση της διένεξης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης


..


Πρωινή ενημερωτική εκπομπή με το Νίκο Αγγελίδη και τον Ανδρέα Ροδίτη.

Noticias en Castellano - 26/09/2013

News in English


Recurso de POSPERT contra el cierre de la ERT 

Investigación judicial sobre actividades de la Aurora Dorada 

 

"Σώπασε'' η σπουδαία λαϊκή φωνή της Πόλυς Πάνου 

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

 

 

 


Eπιθυμεί η χώρα του να καταλήξει σε συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις όσον αφορά στο πυρηνικό της πρόγραμμα, μέσα σε διάστημα τριών με έξι μηνών, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Πόστ.

«Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η Ποστ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ροχανί μέσω μεταφραστή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Όσο πιο μικρό είναι το χρονικό περιθώριο τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Αν πρόκειται για τρεις μήνες, αυτό θα ήταν και η επιλογή του Ιράν, αν πρόκειται για έξι μήνες και πάλι καλά είναι. Είναι ζήτημα μηνών όχι ετών», απάντησε ο Ροχανί ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του ζητήματος.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντησή του αυτήν την εβδομάδα με τους ομολόγους του των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα την "εκκίνηση με ορμή" των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην επίλυση της διένεξης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Σε ερώτηση που του υπεβλήθη σχετικά με το τι αναμένει από την συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Γερμανίας, ο Ιρανός υπουργός απάντησε: "μια εκκίνηση με ορμή στις διαπραγματεύσεις (...) με την προοπτική να επιτευχθεί μια συμφωνία εντός του μικρότερου χρονικού διαστήματος".

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Βολές Κεδίκογλου κατά του Αλέξη Τσίπρα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...