Σενάρια για πραξικόπημα από την Washington Post---Guardian: Σε κίνδυνο η ελληνική Δημοκρατία

Η αμερικανική εφημερίδα συνδέει τη φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα με τις προτροπές εφέδρων ΛΟΚατζήδων για βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης
Στο υποτιθέμενο πραξικόπημα των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά της κυβέρνησης Σαμαράς αναφέρονται σήμερα πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.


Στην ιστοσελίδα της η Washington Post αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση και στην έρευνα που θα διενεργήσει η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, τα επίπεδα της φτώχειας που έχουν ανέβει «επικίνδυνα», όπως και η ανεργία, οδήγησαν κάποιες ομάδες στο να θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Washington Post αναφέρεται επίσης στην ΚΕΕΔ, σημειώνοντας ότι η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, πραγματοποιώντας μάλιστα ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα.

Για το υποτιθέμενο πραξικόπημα στην Ελλάδα γράφεί σήμερα και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και η Startribune.
πηγη


ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Guardian: Σε κίνδυνο η ελληνική Δημοκρατία

Στην ανάρτηση στο ιστολόγιο των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που καλούσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα The Guardian, φιλοξενώντας εκτιμήσεις της βρετανικής think tank, Demos.

Guardian: Σε κίνδυνο η ελληνική Δημοκρατία
«Καμία χώρα δεν έχει εκτεθεί περισσότερο από την Ελλάδα σε ένα "πισωγύρισμα στη δημοκρατία" εκτιμούν οι Demos σε έκθεσή τους, υπογραμμίζοντας τη βύθιση της χώρας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική αποδιοργάνωση», σημειώνει το άρθρο.
Σύμφωνα με τον Guardian, η έκθεση, που ήρθε στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα με την εντολή για έρευνες ως προς την ανάρτηση σε ιστοσελίδα ομάδας εφέδρων των ειδικών δυνάμεων, που εμφανίζονται να καλούν σε πραξικόπημα, ξεχωρίζει την Ελλάδα και την Ουγγαρία ως τις δύο χώρες της ΕΕ που είναι πιο επιρρεπείς σε «πισωγύρισμα στη δημοκρατία».
«Οι ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η Ελλάδα είναι καταπιεσμένη από την ανεργία, την κοινωνική αναταραχή, την ενδημική διαφθορά και την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα», σημειώνει η εφημερίδα. Η έκθεση, επιφορτισμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ενωσης των 28 και εγείρονται φόβοι γύρω από την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού.
Ηρθε στη δημοσιότητα την ώρα που η εύθραυστη δικομματική κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, παραδέχεται ότι ανησύχησε από το «κάλεσμα σε πραξικόπημα» με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων το βράδυ της Τετάρτης. Ο Guardian παραθέτει και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αφοσιωμένοι στη Δημοκρατία μας. Αυτοί οι λίγοι που δεν είναι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».
«Με την ένταση να αυξάνει στο κατακόρυφο μετά και τις αποκαλύψεις για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελία διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι μπορεί να έγραψαν το κείμενο που καλούσε για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με την «εγγύηση των ενόπλων δυνάμεων», συνεχίζει το άρθρο.
«Υπογραμμίζοντας την κοινωνική αναστάτωση που ακολούθησε την οικονομική κατάρρευση, ανάρτηση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει παραβιάσει το σύνταγμα, αποτυγχάνοντας να παράσχει επαρκή υγεία, εκπαίδευση, δικαιοσύνη και ασφάλεια», προσθέτει.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μυστηριώδης αυτή ανάρτηση επισημαίνει για μία ακόμη φορά την επιρροή της άκρας δεξιάς στις ένοπλες δυνάμεις. Οπως μάλιστα αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονταν από κομάντο.
«Οι φόβοι αυξάνονται καθώς μία καταστολή του κόμματος της Χρυσής Αυγής, αντί της τιθάσευσής της, μπορεί να αποτελέσει σπασμωδική κίνηση. Το ακροδεξιό κόμμα κρατά ακόμη στις δημοσκοπήσεις, παρά το πρόσφατο το κύμα κοινωνικής κατακραυγής μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή, που απέσπασε σχεδόν το 7% των ψήφων και εκπροσωπείται από 18 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχει εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη στη χώρα», καταλήγει το άρθρο.
Η ανάρτηση των Εφέδρων που καλούσε σε παραίτηση την κυβέρνηση απασχόλησε και τους βρετανικούς Times, σε άρθρο τους με τίτλο «Ιστοσελίδα ελληνικών ειδικών δυνάμεων καλεί σε πραξικόπημα».
Οι Times αναφέρουν ότι οι έλληνες εισαγγελείς έδωσαν εντολή επείγουσας διερεύνησης της υπόθεσης, εν μέσω και των εντάσεων που έχουν ενσκύψει γύρω από το ενδεχόμενο καταστολής του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...