Αποστολή εξετελέσθη για τους παίκτες του Αναστασίου.Μεγάλη δουλειά να κρατάς το μηδέν στην άμυνα

Ο Παναθηναϊκός με μια σοβαρή εμφάνιση, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσει δυνάμεις, πήρε την πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό για αυτήν τη νέα ομάδα που κατάφερε να κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές τον Εργοτέλη, δίχως να έχει σωστή ανάπτυξη.


Ο Αναστασίου αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στους Κουτρουμπή, Αμπεΐντ και να δοκιμάσει τον Τριανταφυλλόπουλο σε θέση δεξιού μπακ. Ο Κουτρουμπής ήταν σταθερός, είχε καλές μακρινές μεταβιβάσεις και γρήγορες αντιδράσεις. Γενικά, φάνηκε πως ο ίδιος πήρε το μήνυμα, ίσως πως και ο Αναστασίου τον είχε αδικήσει λίγο. Ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε τρομερή ενέργεια και έδειξε πως έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Πλέον, την έχει τη θέση του δεξιού μπακ και όλα δείχνουν πως στο ντέρμπι θα πάρει αυτόν τον ρόλο.
Ο Αναστασίου δοκίμασε για δεύτερο παιχνίδι τον ρόμβο, δείχνοντας πως θέλει να εκπαιδεύσει τους παίκτες του στο συγκεκριμένο σύστημα. Πιθανότατα, η απόφασή του να προέρχεται από την παραδοχή πως οι Ντίνας, Μπαϊράμι που είναι τα κλασικά εξτρέμ που διαθέτει δεν μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα. Θεωρητικά, η κίνηση στον κενό χώρο που μπορεί να κάνει ο Κλωναρίδης και η δυνατότητα που έχει να καλύπτει πολλούς χώρους μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα του να παίξει γρήγορα, να βγάλει κάθετες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, χωρίς να λείπει εντελώς το παιχνίδι από τα πλάγια.
Ομως, στα δύο παιχνίδια που είδαμε να εφαρμόζεται ο ρόμβος, ταχύτητα και αυτοματισμοί στην ανάπτυξη δεν υπήρχαν. Το Σάββατο έλειπε η κίνηση στον χώρο που μπορεί να δώσει ο Κλωναρίδης και χθες δεν υπήρχε ο Ατζαγκούν, δηλαδή ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού που μπορεί να περάσει κάθετες πάσες. Στο ντέρμπι πιθανότατα θα παίξουν και οι δύο και θα δούμε ολοκληρωμένο τον ρόμβο του Αναστασίου.
Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Εργοτέλη ήταν πως ο Αμπεΐντ δεν έχει ποιότητα ούτε γρήγορη σκέψη στην πάσα του, ο Λαγός που είναι βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα στην ανάπτυξη δεν βοηθάει και ο Πράνιτς προσπαθούσε να βγάλει το παιχνίδι με τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή. Για τον Μέντες δεν συζητάω καν, με το που έρχεται σε επαφή με την μπάλα απλώς προσπαθεί να την ξεφορτωθεί.
Ανάπτυξη δεν υπήρχε, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει το μηδέν σε δύο παιχνίδια στην Κρήτη και να βρει εύκολα γκολ. Οταν χτίζεις κάτι καινούργιο, είναι μεγάλη δουλειά να κρατάς το μηδέν στην άμυνα. Απέναντι σε έναν Εργοτέλη προβλέψιμο, ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά, εκμεταλλεύτηκε την ψηλή ενδεκάδα που διέθετε και καθάρισε εύκολα στην άμυνα όλες τις στημένες φάσεις και τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο Εργοτέλης.
Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι από αυτά που επιβάλλεται να τα κερδίσεις δίχως να κουραστείς, χωρίς να τα πανηγυρίσεις, γνωρίζοντας, όμως, πως ενδεχόμενη ήττα μπορεί να σου καταστρέψει τη χρονιά. Η ομάδα του Πετράκη προσωπικά με απογοήτευσε. Πολλά νεύρα, αδικαιολόγητοι τσαμπουκάδες που δεν τιμωρήθηκαν από τον διαιτητή και καθόλου φαντασία. Κατάφερε να δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πετύχει μια επαγγελματική πρόκριση, χωρίς να χάσει δυνάμεις, χωρίς καν να χρειαστεί να παίξει υποφερτά.
 Τσάρλυ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...