Soros,Third Point και 18 ακόμα funds πήραν το ποσοστό της BCP στην Πειραιώς

Με discount 16-18% η μεταβίβαση του πακέτου - JP Morgan και Deutsche Bank οι joint bookrunners - Το placement αφορά σε 235 εκατ. μετοχές και 235 εκατ. warrants που αποτελεί το 4,5% της Πειραιώς
Υπερκαλύφθηκε κατά σημαντικό ποσοστό (1,5 φορά) το placement που διενήργησε χθες το βράδυ η πορτογαλική BCP, η οποία κατείχε το 4,5% των μετοχών της Πειραιώς.
Αγοραστές του πακέτου ήταν, 20 αμερικανικά επενδυτικά σχήματα, μεταξύ των οποίων οι Soros, Third Point, Due, με τους οποίους συναντήθηκε η διοίκηση του ομίλου τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη, όπου και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις των Πορτογάλων να πουλήσουν το ποσοστό που είχαν στην Πειραιώς.

Η συναλλαγή ανήλθε περί τα 500 εκατ. ευρώ και έγινε με discount 16-18% της μετοχής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από το σημερινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

Η πώληση έγινε μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, με τις JP Morgan και Deutsche Bank να λειτουργούν ως joint bookrunners.

Η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη καθώς επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται να πάρουν το ποσοστό στα τρέχοντα επίπεδα. Αυτό θα ενδυναμώσει και άλλο τα σημερινά επίπεδα για τη μετοχή της Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η μετοχή έκλεισε χθες αμετάβλητη στα 1,64 ευρώ και το warrant στα 0,88 ευρώ.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στις τράπεζες που δρουν ως bookrunners, η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί δείχνει χειροπιαστή εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς και στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...