ΣΤΟΥΣ «32» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE Ο ΠΑΟΚ ΠΑΟΚάρα και πάσης... Ευρώπης! (vds)

Στους «32» του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά»… απέδρασε με τους τρεις βαθμούς από την Αστάνα, επικρατώντας 2-0 της Σαχτιόρ Καραγκαντί και πλέον την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με την Άλκμααρ στην Τούμπα θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο!


Συνθετικοί… μπελάδες!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον (συνθετικό) αγωνιστικό χώρο του (κλειστού) γηπέδου του Σαχτιόρ με έναν ξεκάθαρο στόχο: να διατηρήσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν κι εν συνεχεία στην περίπτωση που θα του δινόταν η ευκαιρία να σκόραρε. Βασικό μέλημα των παικτών του Στέφεν ήταν να περάσει… αναίμακτα του πρώτο 20λεπτο, χρονικό διάστημα στο οποίο παραδοσιακά η Σαχτιόρ πιέζει πολύ τους αντιπάλους της.


..
Ξεκίνημα με γκολ!
Με λογική… φαβορί μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ και στο β' μέρος, επιχειρώντας να διατηρήσει το παιχνίδι στον έλεγχό του. Και τα πράγματα πήγαν… κατ' ευχήν για τους Θεσσαλονικείς, καθώς πριν συμπληρωθούν 10' στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ήταν η ωραία προσπάθεια του Λούκας από αριστερά, ο Ισπανός επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Ντζίντιτς, άλλα πορεία και «κρέμασε» τον Μόκιν που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Από το 60' και μετά οι γηπεδούχοι εξαπέλυαν επιθέσεις κατά κύματα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αμύνονται σθεναρά. Πάντως η βοήθεια των μέσων του ΠΑΟΚ στην ανασταλτική λειτουργία δεν ήταν μεγάλη, με συνέπεια οι παίκτες της Σαχτιόρ να χάσουν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς εν τέλει να σκοράρουν. Παράλληλα ο Κουμίκοφ βλέποντας πως ο Λίνο είχε αρχίσει να κουράζεται, «φόρτωσε» τη δεξιά πλευρά της ομάδας του.
Ο επιθετικός οίστρος των γηπεδούχων διήρκεσε περίπου 15', όμως στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις του αγώνα και να φεύγει από την Αστάνα με το πολύτιμο «διπλό» και την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις με τον Κίτσιου, ο οποίος από κοντά εκτέλεσε τον Μόκιν, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2!


ΣΚΟΡΕΡΣ: 54' αυτ΄. Ντζίντιτς, 92' Κίτσιου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκουμιενί (Βέλγιο)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Κάνιας, 41' Ποριβάες - 71' Λάζαρ
ΣΑΧΤΙΟΡ: Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντζίντιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82' Μπαϊζάεφ), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (65' Λούνιν), Φινοτσένκο, Κιζνιτσένκο (76' Ζενκόβιτς).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (93' Νέτσιντ), Στοχ (79' Βούκιτς), Νίνης (83' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...