Κορυφώνεται ο πόλεμος για το φάρμακο και οι αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή [ Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ]

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων-«Θύμα συνεργατών του ο Τσίπρας που αμφισβητεί τις μειώσεις των τιμών», υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Εν μέσω της… πολεμικής ατμόσφαιρας που προκαλούν οι σφοδρές αλληλοκατηγορίες που ανταλλάσσουν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση για «εξυπηρέτηση συμφερόντων», τίθεται το μεσημέρι σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μείωση της τιμής σε 6.000 φαρμακευτικά σκευάσματα.


Αντιδρώντας στις βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος του κόμματός του που εξαπέλυσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, χθες, ζήτησε να μην ψηφιστεί η τροπολογία για να γίνει περαιτέρω διαβούλευση επί του ζητήματος, ενώ ανταπέδωσε τα πυρά που δέχθηκε, επικρίνοντας τον υπουργό και την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά κολπάκια».

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του επέμεινε στις θέσεις του για δραστική μείωση στις τιμές των φαρμάκων που επέρχεται με την τροπολογία και προσφέρθηκε να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τον ενημερώσει, διατυπώνοντας υπαινιγμούς για συνεργάτες του κ. Τσίπρα. «Κάποιος τον έχει πληροφορήσει ότι η τροπολογία αφορά 17 φάρμακα», είπε, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. «Μπορώ να πάω στην Κουμουνδούρου ακόμα και σήμερα και να συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα. Είναι θύμα των συνεργατών του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω», είπε.

Κατά τον υπουργό Υγείας με την ψήφιση της τροπολογίας, «ο κόσμος θα μπορεί να αποφασίσει εάν θα αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα», ενώ σε ανάλογη γραμμή κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου που κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει αν «είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα».

Στο γαϊτανάκι των επικρίσεων κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέσχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, άλλωστε, πήρε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, θέλοντας, όπως λένε στελέχη του, να αποδειχθεί ότι η Κουμουνδούρου εξυπηρετεί συμφέροντα.
Αποστάσεις επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ τήρησαν η ΔΗΜΑΡ, η οποία αποφάσισε να υπερψηφίσει την τροπολογία, ενώ το ΚΚΕ, οι βουλευτές του οποίου θα ψηφίσουν «παρών», σε σχετική ανακοίνωση εξαπέλυσε βολές τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απάντηση Τσίπρα για τις διαφημίσεις «στο Κόκκινο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για «φιλολαϊκή ρητορεία», και υποστήριξε ότι με την τροπολογία δεν προκύπτει ελάφρυνση για τους ασθενείς.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή του ελληνικού λαού», είπε και εξέφρασε την άποψη ότι με την ρύθμιση που προωθείται από την κυβέρνηση εξυπηρετούνται τα ολιγοπώλια των πολυεθνικών γενοσήμων φτηνού κόστους. «Εμείς μοναδικό γνώμονα έχουμε την επάρκεια σε φάρμακα. Αυτός είναι ο λόγος που καλούμε την κυβέρνηση να την αποσύρει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας δεν αρνήθηκε ότι στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» υπάρχουν διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιριών, όπως είχε καταγγείλει ο υπουργός Υγείας, συνδέοντας τη συμφωνία με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υποβάθμισε τη σημασία του ζητήματος, λέγοντας ότι το συνολικό ποσό είναι 3.500 ευρώ το μήνα και αυτό, όπως είπε, συνιστά μια «αστεία συκοφαντική επίθεση».

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης και ο κλέφτης έχει γελοία επιχειρήματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιτιθέμενος στον κ. Γεωργιάδη, συμπλήρωσε: «Είναι ο καλύτερος υπουργός για μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την Υγεία».

Όλες οι Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...