Το σχέδιο του «στρατηγού» Μίτσελ για να αλώσει το Παρκ Ντε Πρενς

Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός: Στις 21.45 από τη Δημόσια Τηλεόραση - Να αποδείξουν ότι είναι μια από τις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ θέλουν οι ερυθρόλευκοι - Μίτσελ: «Οι μεγάλες ομάδες κάνουν το παιχνίδι τους, αυτό θα κάνουμε κι εμείς»

Τι κι αν είναι αήττητοι από το Μάρτιο; Τι κι αν το μπάτζετ τους αγγίζει την... στρατόσφαιρα; Τι κι αν νίκησαν στο πρώτο παιχνίδι με 4-1; Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι ανίκητη. Έχει τις αδυναμίες της και αυτό πιπιλίζει στα αυτιά των παικτών του ο Μίτσελ εδώ και καιρό. Το ξέρουν φυσικά και οι ίδιοι και κάνουν τα σχέδιά τους για το σημερινό παιχνίδι, προσγειωμένοι, αλλά φιλόδοξοι και αποφασισμένοι. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Παρίσι, στην Πόλη του Φωτός, με στόχο να λάμψει κι εκείνος με την απόδοσή του και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που δεν το θέλει μόνο για την τιμή του, αλλά και για να σιγουρέψει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και το βέβαιο είναι ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτό το παιχνίδι: Αν τα καταφέρει, τότε οι «16» θα είναι μόνο ο ενδιάμεσος σταθμός για τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης...








«Παίζεται» μια θέση μεταξύ Σαβιόλα και Τσόρι

Ο μάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πάγια και αλάνθαστη τακτική, τουλάχιστον στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Το αυτό πράττει και ο Μίτσελ που βασίζεται και στο momentum. Ο Ισπανός είχε τη δυνατότητα να ξεκουράσει στον αγώνα με τον Πανθρακικό τους Σαλίνο, Χολέμπας, Μανιάτη και Μήτρογλου, ενώ ανάσες πήρε και ο Σιόβας, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα ταρυματισμού, αλλά τέθηκε νωρίς στη διάθεση του προπονητή του. Αυτοί οι πέντε μαζί με τους Ρομπέρτο, Μανωλά, Σάμαρη, Φουστέρ θεωρούνται βέβαιοι για να ξεκινήσουν απόψε το βράδυ, ενώ πόντους για να είναι βασικός έχει κερδίσει και ο Κάμπελ, ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Η μία θέση που προβληματίζει τον Ισπανό τεχνικό είναι αυτή πίσω από τον «πιστολέρο» Κώστα Μήτρογλου. Την διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες ο Χαβιέ Σαβιόλα και ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο πρώτος έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται με κλειστά μάτια με τον Μήτρογλου, ενώ δείχνει αμείωτο πάθος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την πλευρά του ο Τσόρι έχει να περηφανεύεται ότι τα καλύτερα του παιχνίδια ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει με εκείνον στην ενδεκάδα. Προβάδισμα λόγω διοργάνωσης έχει ο Ντομίνγκες, καθώς έχει προτιμηθεί και στα προηγούμενα παιχνίδια με επιτυχία.

Στην αποστολή μετέχουν οι Ρομπέρτο, Μέγερι, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Ντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ


Μίτσελ: «Οι καλύτερες ομάδες κάνουν το παιχνίδι, αυτό θα κάνουμε κι εμείς»

Ο ίδιος ο Μίτσελ έθεσε υψηλούς στόχους για το σημερινό παιχνίδι. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων στην συνέντευξη Τύπου επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την τακτική του, καθώς η ομάδα του γνωρίζει να αγωνίζεται πάντα έχοντας την κατοχή της μπάλας. «Εμείς παίζουμε καλά όταν έχουμε την κατοχή. Αυτό το καταφέραμε στο Καραϊσκάκη, όταν χάσαμε την κατοχή προσπαθούσαμε να την ανακτήσουμε. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Γνωρίζουμε ότι οι καλύτερες ομάδες χρειάζονται την μπάλα, την κατοχή της, για να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε».

Παραδέχτηκε βέβαια ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι που δίνουν οι ερυθρόλευκοι στη διοργάνωση: «Είναι το πιο δύσκολο γιατί είναι το επόμενο και με δύσκολο αντίπαλο. Όμως είναι το πιο σημαντικό γιατί μπορούμε να προκριθούμε με νίκη. Έχουμε ελπίδες και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Θα παίξουμε με φιλοδοξία και προσδοκίες ώστε να είμαστε επιθετικοί για να κατακτήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».


Η προπόνηση του Ολυμπιακού στο Παρίσι

Όσον αφορά στους παίκτες που θα ξεκινήσουν τον αγώνα: «Δε θα ετοιμάσω 11αδα σκεπτόμενος εμπειρία ή ηλικία παικτών. Αλλά με βάση πιο είναι καλύτερο για την ομάδα μας. Για το θέμα του Χολέβα με τον Μπονγκ το έχω σκεφτεί, αλλά δεν έχω αποφασίσει. Περισσότερο στις αρχές το σκεφτόμουν παρά στη συνέχεια όσο σκεφτόμουν το ματς. Αλλά μερικές φορές μπορεί να σας πω και κάποια ψέματα σαν προπονητής...»

Ο Μίτσελ πιστεύει ότι η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας θα επηρεάσει θετικά τους διεθνείς παίκτες που θα έχουν ανεβασμένη ψυχολογία: «Είναι μία επιπλέον ώθηση, είναι καλό για την ψυχολογία τους. Είναι καλό ότι θα έχουμε έξι τουλάχιστον Έλληνες παίκτες μας στο Μουντιάλ κι αυτό δείχνει το επίπεδο και του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και το δικό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Βενγκέρ «στάζει μέλι» για τον Μητρογκόλ


Tο εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε ο Αρσέν Βενγκέρ μέσω του blog που διατηρεί στην γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας του Eurosport.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ ανέφερε ότι είναι γνώστης της επιθετικής δεινότητας του επιθετικού του Ολυμπιακού, πως τον παρακολουθεί και θα πρέπει όμως να δοκιμαστεί σε ένα πρωτάθλημα σαφώς ανώτερο από το ελληνικό.

«Ωστόσο, τα στατιστικά του δεν μπορούν να αγνοηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων.
πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...