EΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ-ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.GR :Απεργία πείνας ξεκινά και πάλι η Τιμοσένκο

Εκκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς να επικρατήσει «ειρήνη» μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα, εξαιτίας της απόφασης του Κιέβου να απορρίψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Νέα απεργία πείνας δήλωσε ότι ξεκινά η φυλακισμένη επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο, ως ένδειξη συμπαράστασης στο αίτημα των διαδηλωτών.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, την ώρα που περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωναν στο Κίεβο, ο Γιανουκόβιτς επεσήμανε ότι η απόφαση ελήφθη για οικονομικούς λόγους, ενώ δεσμεύτηκε να φέρει «τα ευρωπαϊκά πρότυπα» στην Ουκρανία. «Επιθυμώ η ειρήνη και η ηρεμία να κυριαρχήσουν στη μεγάλη ουκρανική μας οικογένεια», επισήμανε.
«Σήμερα θα ήθελα να υπογραμμίσω το εξής: δεν υπάρχει εναλλακτική στη δημιουργία μας κοινωνίας ευρωπαϊκών προτύπων στην Ουκρανία και οι πολιτικές μου ήταν και εξακολουθούν να είναι σύμφωνες με αυτή τη γραμμή», πρόσθεσε.

«Μερικές φορές αναγκάζομαι να λάβω δύσκολες αποφάσεις και κινδυνεύω να μην είμαι κατανοητός (…) Όμως δεν κάνω ποτέ τίποτα εις βάρος της Ουκρανίας και του λαούς της, θέλω ο κόσμος να το ξέρει αυτό», υπογράμμισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Πρόκειται για τις πρώτες επίσημες δηλώσεις του Γιανουκόβιτς μετά την ανακοίνωση της απροσδόκητη απόφασης της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα μην υπογράψει την ιστορική συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας.

Χιλιάδες φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους πολλών ουκρανικών πόλεων τις τελευταίες ημέρες για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αυτή, καταγγέλλοντας ότι ελήφθη υπό την πίεση της Ρωσίας, η οποία είχε σαφώς απειλήσει το Κίεβο με συνέπειες στις οικονομικές τους σχέσεις σε περίπτωση υπογραφής της.

Στο μεταξύ η φυλακισμένη επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει «απεργία πείνας επ' αόριστον» προκειμένου να πιέσει τον αντίπαλό της να υπογράψει τη συμφωνία.

«Ως δείγμα αλληλεγγύης προς εσάς, ανακοινώνω ότι ξεκινώ απεργία πείνας επ' αόριστον με αίτημα προς τον Γιανουκόβιτς να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ», ανέφερε η 52χρονη Τιμοσένκο σε μήνυμά της.

Αν ο «Γιανουκόβιτς δεν υπογράψει τη συμφωνία με την ΕΕ» στη διάρκεια της συνόδου Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο Βίλνιους «διώξτε τον από την Ουκρανία μέσω ενός ειρηνικού και συνταγματικού τρόπου», υπογράμμισε η ίδια.

..

ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ

Ιστορική συμφωνία των έξι με το Ιράν

Ο Ζαρίφ αγκαλιάζει τον Φαμπιούς, ο Βεστερβέλε μοιράζει χαμόγελα και ο Κέρι σφίγγει το χέρι του Λαβρόφ προτού πέσει στην αγκαλιά της Αστον.

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στα... χαρακώματα ξανά Τουρκία και Αίγυπτος

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης της Αιγύπτου με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους..

ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΗΠΑ

Χιονοθύελλα χαλάει το τριήμερο των Ευχαριστιών

Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να προκαλέσει χιονοθύελλα θα πλήξει τις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά λίγες ημέρες πριν από την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών..

200 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος στη Συρία

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Συρία, καθώς οι αντάρτες έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για να αποκρούσουν την επίθεση των κυβερνητικών..

17 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

Αιματηρές επιθέσεις με θύματα 34 πολίτες στο Ιράκ

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα στο Ιράκ, όπου από την αρχή του έτους σημειώνεται ένα κύμα αιματηρών επιθέσεων. Τα επεισόδια βίας σημειώθηκαν κυρίως στη Βαγδάτη και σε.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Αμφισβητούν την ικανότητα του Ομπάμα να κυβερνήσει

Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών αμφισβητεί την ικανότητα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κυβερνήσει, αποκαλύπτει δημοσκόπηση των CNN/ORC η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα και αντικατοπτρίζει..

ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70

Πρώην μαοϊστές το ζεύγος με τις τρεις «σκλάβες»

Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κρατούσε τρεις γυναίκες σε κατάσταση δουλείας επί 30 χρόνια σε ένα σπίτι στο Λονδίνο, ένα 73χρονος Ινδός και η σύζυγός του, η οποία κατάγεται από την Τανζανία,.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Φάκελος επιστολής του Μάο πωλήθηκε για 1 εκατ. δολάρια

Για ένα εκατομμύριο δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία ένας φάκελος, γραμμένος με το χέρι του Μάο Τσετούνγκ, που απευθυνόταν σε δύο Κινέζους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων..

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Σημαία... εμφυλίου υψώνει η Λεπέν

Αρκεί μόνο μία σπίθα για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία, προειδοποιεί η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του πρώτο στις δημοσκοπήσεις...

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ

Spiegel: Επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών ο Στάινμαγερ

Κι ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για το μεγάλο συνασπισμό μπαίνουν στην τελική ευθεία, τα δύο κόμματα φαίνεται να έχουν συμφωνήσει για ένα σημαντικό..

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΩΝ

Νέες συγκρούσεις στο Κίεβο

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όταν ευρωπαϊστές διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της κυβέρνησης και απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...