2013: Τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της χρονιάς (Φωτό+Βίντεο)

Μια χρονιά τόσο γεμάτη από γεγονότα όσο αυτή που ολοκληρώνεται είναι φυσικό να έχει και πολλούς πρωταγωνιστές - Δείτε ποιοι απασχόλησαν την διεθνή κοινή γνώμη

Κοινό γνώρισμα όλων όσοι αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίοι της χρονιάς από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα σημαντικότερα διεθνή περιοδικά, ήταν το πόσο κέντρισαν με τη δράση τους το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση τα κριτήρια για την κατάταξη σε τέτοιου είδους λίστες κάθε τέλος του χρόνου είναι συνήθως άκρως υποκειμενικά, οπότε κάθε διαφωνία ή διαφοροποίηση δεκτή.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα του 2013:

Πάπας Φραγκίσκος




Ακόμα και η ίδια η εκλογή του στη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ήταν έκπληξη για τους περισσότερους. Μια έκπληξη που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει καθώς από την 13η Μαρτίου κι έκτοτε ο νέος Πάπας, ο πρώτος από τη Λατινική Αμερική, αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση πόσο διαφορετικός είναι από τους προκατόχους του. Για πολλούς μέσα στο Βατικανό ο Πάπας είναι ένα κινούμενο... σοκ. Για τα μέσα ενημέρωσης είναι ήδη ένας... ροκ σταρ. Το περιοδικό ΤΙΜΕ τον ανακήρυξε ήδη Πρόσωπο της Χρονιάς. Δικαίως !

Έντουαρντ Σνόουντεν




Ο άνθρωπος που αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν τα πάντα, από τα τηλέφωνα ως το ίντερνετ κι από τα social media ως τα sms της πανίσχυρης Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ. Ο 30χρονος Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην ειδικός αναλυτής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) αποκάλυψε λεπτομέρειες από το άκρως απόρρητο αμερικανικό πρόγραμμα παγκόσμιας παρακολούθησης των επικοινωνιών, πρωταγωνίστησε σε μια σύγχρονη βερσιόν κατακοπικής ταινίας, μετακινούμενος από τον Ισημερινό στη Μόσχα, απείλησε να προκαλέσει το μεγαλύτερο σύγχρονο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και τέλος ανακηρύχθηκε από τους χρήστες του Διαδικτύου και social media ως ένας ήρωας, ένας “άγιος, υπερασπιστής των ανθρωπίνων ελευθεριών”.

Μαλάλα Γιουσαφζάι




Η μικρή που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης από τους Ταλιμπάν, την ώρα που επέστρεφε με το σχολικό από το σχολείο στο Αφγανιστάν. Σώθηκε από θαύμα από Βρετανούς χειρουργούς και στα 16 της χρόνια  έγινε το σύμβολο του αγώνα των γυναικών σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες. Προτάθηκε ακόμα και για το Νόμπελ Ειρήνης.

Χασάν Ροχανί




Ο άνθρωπος που άνοιξε ξανά “παράθυρο στον κόσμο” για το Ιράν. Ο νέος πρόεδρος του Ιράν - εξελέξη τον Ιούνιο - ο 65χρονος μετριοπαθής ιερωμένος, ευθύνεται για την έστω μερική αποκατάσταση των σχέσεων του Ιράν με τον... "μεγάλο Σατανά", τις ΗΠΑ.Συμφώνησε να κάνει παραχωρήσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του και σε αντάλλαγμα πέτυχε την μερική άρση του πολυετούς εμπάργκο της διεθνούς κοινότητας κατά της χώρας του.

Ίβαν Σπίγκελ




Είναι το ανερχόμενο αστέρι των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και ο άνθρωπος που είπε όχι σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο 23χρονος Αμερικανός που συνέλαβε την ιδέα ενός συστήματος ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως “αυτοκαταστρέφονται” έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα, είχε την ευκαία να γίνει Κροίσος σε μια μέρα. Η Google του προσέφερε 3 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το σύστημά του, το περίφημο Snapchat που κάνει θραύση μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ (αλλά και όσων δνε θέλουν να φαίνονται τα... ίχνη τους) κι εκείνος αρνήθηκε. Πιστεύει ότι σε λίγο καιρό η ιδέα του θα αξίζει πολλά περισσότερα. Ίδωμεν ...

Αντέλ Εξαρχόπουλος




Αυτή και η συμπρωταγωνίστριά της ήταν το θέμα της χρονιάς στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία. Κι αυτή που έστειλε ρίγη συγκίνησης στο κοινό του Φεστιβάλ των Καννών με τον ρόλο της στην ταινία "Η ζωή της Αντέλ", του Αμπντελατίφ Κεσίς. Η 20χρονη, ελληνικής καταγωγής γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται σ' αυτή μια μαθήτρια του Λυκείου που ερωτεύεται με πάθος μια άλλη νεαρή γυναίκα. Μετά το τέλος της προβολής την είχε ερωτευτεί η παγκόσμια βιομηχανία του lifestyle και σύσσωμος ο ανδρικός πληθυσμός...

Μάιλι Σάιρους




Μόλις προ ημερών έκλεισε τα 21ης γενέθλια. Ήδη όμως έχει προλάβει να ανακηρυχθεί ποπ σταρ της χρονιάς και παράλληλα το πιο “μισητό πρόσωπο” στο σταρ σύστεμ του Χόλιγουντ. Εδώ και μήνες προκαλεί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, προβάλλει ένα στυλ ιδιαίτερα σέξι και προκλητικό, ενώ είναι υπεύθυνη για το περιβόητο twerking, τη διάσημη πλέον κίνηση των οπισθίων της, κατά προτίμηση λικνιζόμενη μπροστά ή πάνω σε κάποιον άνδρα.

Έμιλι Ραταϊκόφσκι




Για να τη θυμηθείτε καλύτερα αναζητήστε στο You Tube το βιντεοκλίπ της χρονιάς, το «Blurred Lines» του Robin Thicke του T.I. και του Pharrell. Στο βίντεο κλιπ παίζει ένα μελαχρινό κορίτσι. Το όνομα αυτής Έμιλι Ραταϊκόφσκι. Το 22χρονο μοντέλο ανακηρύχθηκε ως η «Γυναίκα της Χρονιάς» για το 2013 στο περιοδικό «Esquire». Για την ακρίβεια οι άνδρες αναγνώστες του γνωστού ανδρικού περιοδικού την ψήφισαν με ποσοστό 64,6%!!! πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...