Γαλλία: Του μείωσαν την επιχορήγηση και επιχείρησε να εισβάλει με το αυτοκίνητό του στο προεδρικό μέγαρο

Ο 67χρονος διευθυντής θεάτρου πάτησε γκάζι και έπεσε στην πύλη του μεγάρου – Αρχικά θεωρήθηκε τρομοκρατική επίθεση

Μία πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας σκέφτηκε ένας Ιταλός επιχειρηματίας, έπειτα από την απόφαση να του μειωθεί η επιχορήγηση για το μικρό θέατρο που έχει στο Παρίσι.


Ο Ιταλός διευθυντής του θεάτρου, Ατίλιο Ματζούλι, έβαλε μπροστά τη μηχανή του μικρού
αυτοκινήτού του και πατώντας το γκάζι επιχείρησε να εισβάλει στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.


Ο 67χρονος προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη μείωση της επιχορήγησης για το θίασό του «La Comédie italienne», αλλά δεν ήταν λίγοι όσοι πίστεψαν αρχικά ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.
Λίγη ώρα αργότερα, όμως, και έπειτα από τη σύλληψη του Ματζούλι, έγινε γνωστό πως ο άνδρας που όρμησε με το όχημά του στην πύλη του μεγάρου, καταφέρνοντας μοναχά να τη χτυπήσει ελαφρά, ήθελε να διαμαρτυρηθεί.
Ο άνδρας, που δεν είχε τις αισθήσεις του όταν τον ανέσυραν από το αυτοκίνητο, τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται, ενώ αναμένεται να περάσει και από ψυχιατρική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η ψυχική κατάστασή του.
Σύμφωνα με τη Le Monde, πάντως, την περασμένη Τετάρτη ο Ματζούλι είχε συλληφθεί και πάλι κοντά στο προεδρικό μέγαρο καθώς πυρπόλησε μία μαριονέτα Αρλεκίνου και έριξε φυλλάδια στο δρόμο όπου κατήγγειλε τις περικοπές στις επιχορηγήσεις. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθούν κατηγορίες.
Δικαστική πηγή ανέφερε ότι ο Ματζούλι διώκεται για «καταστροφή δημόσιας περιουσίας», «έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο» και «εκούσια ένοπλη βία» σε βάρος των αστυνομικών φρουρών του μεγάρου.


Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο άνδρας διαμαρτύρεται, καθώς το 1999 είχε ξεκινήσει απεργία πείνας για να σώσει το θέατρό του. Τότε, μάλιστα, είχε προχωρήσει και στην πώληση ιστορικών θεατρικών κοστουμιών που είχε από το Θέατρο Στρέλερ και τη Σκάλα του Μιλάνου, ενώ είχε δημοσιεύσει και επιστολή προς τον Ζακ Σιράκ και τον Λιονέλ Ζοσπέν, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του. Στο πλευρό του, τότε είχε τον Ντάριο Φο, τον Ετορε Σκόλα και τον Λούκα Ρονκόνι.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...