Aνεπίσημη διάψευση για ραντεβού Καραμανλή - Τσίπρα

Ενοχλημένο το Μέγαρο Μαξίμου - Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για ανυπόστατο δημοσίευμα
Αίσθηση στο πολιτικό σύστημα έχουν προκαλέσει πληροφορίες για μυστική συνάντηση Καραμανλή - Τσίπρα, που έρχονται σε μια στιγμή που, στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο, κυκλοφορούν σενάρια για μεγάλο συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη.


Η μυστική συνάντηση Καραμανλή - Τσίπρα είναι το πρωτοσέλιδο θέμα στο περιοδικό “Επίκαιρα”, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είπε ότι “αυτά είναι ανυπόστατα και δεν ισχύουν”.

Ωστόσο, επίσημη γραπτή ανακοίνωση από το γραφείο του δεν υπήρξε, όπως δεν υπήρξε και επίσημη διάψευση από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Έμπειρος βουλευτής της ΝΔ έλεγε ότι “αυτό είναι από τα θέματα που, εφόσον δεν διαψευστούν, επισήμως ισχύουν”. Ο ίδιος πάντως πρόσθετε: "Γιατί είναι ποινικοποιημένο να συναντηθεί ένας πρώην πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “Επικαίρων”, το ραντεβού έγινε τον Δεκέμβριο, λίγο πριν από την περίοδο των εορτών. Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Καραμανλής και έλαβε χώρα στο διαμέρισμα που διατηρεί στο Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για την υποψηφιότητα Τσίπρα με το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα και συμφωνούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα η απόλυτη κυριαρχία της γερμανικής πολιτικής.

Δεν συμφώνησαν όμως στις εκτιμήσεις για τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα και για την “επόμενη ημέρα”, ενώ ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αφού κάτι τέτοιο κατά την άποψή του θα ήταν βλαπτικό και για τη χώρα, αλλά και για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν είναι η μοναδική συνάντηση των δύο, ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα παραβρισκόταν στην τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι κ.κ. Καραμανλής και Τσίπρας έχουν τηλεφωνική επικοινωνία και ενίοτε ο πρώην πρωθυπουργός δίνει συμβουλές για το χειρισμό εσωκομματικών καταστάσεων.

Η φιλολογία όμως για σχέση Καραμανλή - Τσίπρα προκαλεί εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου αφού αναιρεί σε σημαντικό βαθμό την πολεμική Σαμαρά ότι ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός λαϊκιστικού και στα όρια του εξετρεμισμού κόμματος.

Αντίθετα, ενισχύει τα σενάρια για προσέγγιση των δύο μεγάλων κομμάτων μετά τις ευρωεκλογές, αν η ΝΔ δεν πετύχει ένα “διαχειρίσιμο αποτέλεσμα”, που να της επιτρέψει να συνεχίσει απρόσκοπτα την διακυβέρνηση.

Μία τέτοια προοπτική προυποθέτει αποχώρηση του κ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία είτε με εκλογές είτε όχι. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται σενάρια για πιθανή μετάβαση του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής πάντως θέλει να δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι στηρίζει τον κ. Σαμαρά. Έτσι, παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Πέμπτη και μάλιστα πήγε νωρίς και κάθισε στα ορεινά, προκειμένου να αποφύγει ένα χειροκρότημα που θα δημιουργούσε συγκρίσεις με τον πρωθυπουργό.

Απεναντίας, σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε και ο ίδιος όταν εισήλθε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ο κ. Σαμαράς και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...