Βίντεο: Ο Καντάφι έδινε λεφτά στον Σαρκοζί για την προεκλογική εκστρατεία του

Νοητικά καθυστερημένο αποκαλεί στο βίντεο, ο Καντάφι τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας - Διαψεύδει τα πάντα ο Σαρκοζί
Ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ακούγεται για πρώτη φορά να υποστηρίζει ότι χρηματοδότησε την καμπάνια του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, το 2007 φέρνει στο φως της δημοσιότητας το France 3.


Την αποκάλυψη είχε κάνει ο δικτάτορας, το Μάρτιο του 2011 στη δημοσιογράφο της Figaro, Delphine Minoui στην οποία εκμυστηρεύτηκε ότι την άνοδό του στην εξουσία, ο Σαρκοζί την οφείλει στην οικονομική ενίσχυση που του παρείχε.

«Ο Σαρκοζί έχει νοητική αναπηρία... χάρη σε μένα ανήλθε στην προεδρία», ακούγεται να λέει ο Καντάφι στο ντοκουμέντο, το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα το γαλλικό κανάλι France 3. Το 2012, οκτώ ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, ένα έγγραφο επαναφέρε τα ερωτήματα για τις σχέσεις του απερχόμενου προέδρου με το καθεστώς Καντάφι.

Τότε ο διαδικτυακός τόπος Mediapart είχε αποκαλύψει ντοκουμέντο το οποίο αποδίδεται στο Μούσα Κούσα, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι για το έτος 2006 υπήρξε «μια κατ΄αρχήν συμφωνία με την Τρίπολη να χρηματοδοτηθεί ως και 50 εκατ. ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί το επόμενο έτος».

Ο Σαρκοζί, ο οποίος συνάντησε τον Καντάφι στο Παρίσι το 2007, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, επισημαίνοντας ότι ήταν ο κύριος υπερασπιστής της στρατιωτικής εκστρατείας του NATO, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του Καντάφι το 2011.

Δείτε το βίντεο:


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...