Βίντεο-σοκ από την Αίγυπτο: Ανενόχλητος τρομοκράτης καταρρίπτει ελικόπτερο

Χρησιμοποιεί ένα Manpad, ένα φορητό αντιαεροπορικό σύστημα, που χρησιμοποιούν επίσης οι αντάρτες στη Συρία
Την ευθύνη για την συντριβή ενός ελικοπτέρου στην Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση Ansar Beit al-Maqdis.


Σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα τζιχαντιστών, η οργάνωση αναφέρει ότι κατάφερε να καταρρίψει ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και να σκοτώσει όλο το πλήρωμά του -συνολικά πέντε άτομα- εκτοξεύοντας μία ρουκέτα εναντίον του.

Μάλιστα, οι ισλαμιστές υποστηρίζουν ότι «χτύπησαν» το ελικόπτερο σε περιοχή μακριά από σπίτια, με σκοπό να προστατέψουν τις ζωές των Μουσουλμάνων.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο σοκ δεν είναι απλά ο τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσαν το «επίτευγμα» τους αλλά το βίντεο το οποίο ανάρτησαν στο Διαδίκτυο και στο οποίο απεικονίζεται ένας τρομοκράτης να στοχεύει για αρκετή ώρα και τελικά να χτυπά το ελικόπτερο, γνωρίζοντας ότι αφαιρεί τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Ο τρομοκράτης χρησιμοποιεί ένα Manpad, ένα φορητό αντιαεροπορικό σύστημα, που χρησιμοποιούν επίσης οι αντάρτες στη Συρία.

Τώρα υπάρχουν φόβοι ότι οι εξτρεμιστές θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα πανίσχυρα αυτά όπλα στην αιγυπτιακή ενδοχώρα, όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνά πλέον...



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...