Δακρυγόνα και αντλίες κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα διέλυσε η τουρκική αστυνομία μια συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, υπό το φως των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο διαφθοράς και την εμφάνιση ενός βίντεο στο YouTube, στο οποίο φέρεται να ακούγεται ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει οδηγίες στο γιο του να κρύψει εκατομμύρια δολαρίων.

Δακρυγόνα και αντλίες κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη
Οι διαδηλωτές στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης φώναζαν «Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!».
Νωρίτερα η αστυνομία είχε διαλύσει μια άλλη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «κατασκεύασαν» μια τηλεφωνική συνομιλία του στην οποία φέρεται να συμβουλεύει τον γιο του πώς θα ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, την ημέρα που η τουρκική αστυνομία έκανε έρευνες σε σπίτια στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

«Ερντογάν φύγε με ελικόπτερο ή παραιτήσου!»

«Να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού» κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά το σκάνδαλο με την τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-υιού στην οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να ζητά από το γιο του να «ξεφορτωθεί» μεγάλα χρηματικά ποσά την ημέρα που η αστυνομία πραγματοποιούσε εφόδους σε σπίτια στα πλαίσια ερευνών κατά της διαφθοράς.

«Ερντογάν φύγε με ελικόπτερο ή παραιτήσου!»
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στην υπόθεση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 17 Δεκεμβρίου 2013 με τον γιο του.
«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα. Κλείνουν το κανάλι της βουλής όταν συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Δηλαδή ο πρωθυπουργός κλέβει κι εμείς δεν θα μπορούμε να το λέμε» είπε.
Το κανάλι της τουρκικής βουλής και τα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια, ειδικά τις τελευταίες μέρες διακόπτουν συχνά την απευθείας μετάδοση των ομιλιών τόσο του Κιλιτσντάρογλου, όσο και του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Αυτό συνέβη και χτες.
«Υπάρχει ένας άνθρωπος που παρεμβαίνει προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης για να συγκαλύψει τις κλοπές που κάνει» είπε ο Κιλιτσντάρογλου και τόνισε: «Τις επόμενες μέρες μπορεί να γίνουν και άλλες αποκαλύψεις. Γι' αυτό εγώ θα συμβούλευα στον πρωθυπουργό ή να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί».
Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε προϊόν μοντάζ, ο Κιλιτσντάρογλου είπε πως «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ» και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ερντογάν ότι αυτοί που κάνουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών «παρακολουθούσαν ακόμη και τις απόρρητες γραμμές» είπε «οι γραμμές αυτές δεν σου δόθηκαν για να συγκαλύπτεις τη διαφθορά».
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...