Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Ρώμη παρά την μεγάλη τουριστική κίνηση

Στα πρόθυρα της κήρυξης πτώχευσης βρίσκεται η "αιώνια πόλη", δημιουργώντας μεγάλο πονοκέφαλο στον νέο πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
 Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας της Wall Street Journal,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,
ο Ματέο Ρέντσι απέσυρε απόφαση του προκατόχου του και η οποία προέβλεπε την οικονομική στηήριξη της
πόλης της Ρώμης, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κενό του δήμου ύψους 816 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εκ νέου λήψη μιας τροποποιημένης, εναλλακτικής απόφασης από την πλευρά του Ρέντσι για βοήθεια στην Ρώμη, θα του κόστιζε ακριβά τόσο σε χρόνο όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
 
Η Ρώμη πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, της αύξησης των φόρων και της στάσης πληρωμών, προκειμένου να κερδίσει χρόνο μέχρι να βρει έναν βιώσιμο τρόπο για να κλείσει το κενό προϋπολογισμού.
 
Εάν κάτι τέτοιο αποτύχει, τότε ο δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση δημοτικής περιουσίας, όπως εγκαταστάσεις κ.α.
 
Κάποιοι θεωρούν ότι μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της πρωτεύουσας θα σηματοδοτούσε μία αλυσιδωτή αντίδραση που θα σάρωνε την εθνική οικονομία, ενώ άλλοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι η η Ρώμη είναι μοναδική, διαφέροντας από τις άλλες πόλεις και αξίζει την κρατική υποστήριξη, καθώς αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών.
 
Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τις αποφάσεις και το μέλλον της "Αιώνιας Πόλης".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...