Ο «αγώνας της χρονιάς» για τους παίκτες και τον κόσμο των «ερυθρόλευκων»

Στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:45, Novasports 2) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Champions League, θέλοντας να θέσει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ισχυρές βάσεις για πρόκριση στους 8 του Champions League, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.


Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί «τον αγώνα της χρονιάς» για τους παίκτες και τον κόσμο του Ολυμπιακού: καθώς στο εγχώριο πρωτάθλημα η κυριαρχία του είναι αδιαμφισβήτητη, πλέον θέλει να κάνει το βήμα παραπέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι Πειραιώτες φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα με 20 πόντους διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, τον οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε διπλούς αγώνες.

Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους δεν είναι άλλο από τις απουσίες, που προβληματίζουν τον προπονητή Μίτσελ και περιορίζουν τις επιλογές του εν όψει του καθοριστικού αγώνα στο Φάληρο.

Οι αδυναμίες εστιάζονται κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ιδιαίτερα μετά τον σαββατιάτικο τραυματισμό του Χαβιέ Σαβιόλα που τον έθεσε νοκ-αουτ για τον αγώνα με τους «Μπέμπηδες».

Η επιθετική λειψανδρία για τους ερυθρόλευκους επιτείνεται με δεδομένη την αδυναμία χρησιμοποίησης του Στσέποβιτς, ενώ σε σχέση με τους αγώνες των ομίλων λείπει φυσικά η καταλυτική παρουσία του Κώστα Μήτρογλου.

Στα θετικά, η επιστροφή του Νέλσον Βαλντές στις προπονήσεις, ο οποίος τέθηκε τελικά στη διάθεση του προπονητή του για το ματς, καθώς και η συμμετοχή του Χολέβα στο Ηράκλειο, δύο παίκτες που γυρνούν μετά από τραυματισμούς.

Σημαντική η απουσία του Δημήτρη Σιόβα στα μετόπισθεν.

Ο Μίτσελ είχε και ορισμένα τετ α τετ με παίκτες που είναι στο όριο των καρτών και αν πάρουν μία κίτρινη σήμερα, δεν θα είναι παρόντες στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ». Σύμφωνα με την UEFA στο όριο είναι οι Μανωλάς, Τσόρι και Φουστέρ και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί απόψε. Ο Μανωλάς, ως στόπερ, διατρέχει και τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σήμερα θα τους κάνει αναλυτική θεωρία πριν από τον αγώνα κι αναμένεται να τους τονώσει ψυχολογικά όπως είχε κάνει και την ημέρα του παιχνιδιού με την Αντερλεχτ, με ένα βίντεο με τις αντιδράσεις του κόσμου.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Πέρες, Κάμπελ, Ολαιτάν.

Οι «Μπέμπηδες» από την άλλη διανύουν μεταβατική περίοδο στη μετά Φέργκιουσον εποχή και δείχνουν αρκετά αποδυναμωμένοι σε σχέση με τα στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία 15 χρόνια. Παραμένουν βέβαια μια μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα και σπουδαίους παίκτες παγκοσμίου κλάσης όπως ο Φαν Πέρσι και ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Στην Πρέμπιερ Λιγκ, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Η είδηση της προηγούμενης εβδομάδας δεν είναι άλλη από την ανανέωση του συμβολαίου του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 300η του εμφάνιση με τα χρώματα της Γιουνάιτεντ. Στο σημερινό παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς το Γενάρη Χουάν Μάτα, ενώ σε καλή κατάσταση αλλά όχι σε φουλ ρυθμούς, δείχνει να βρίσκεται μετά την μακροχρόνια απουσία του ο Φαν Πέρσι.

Πιθανή ενδεκάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Nτε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Σμόλινγκ, Κάρικ, Φλέτσερ, Φελαινί, Γιανουζάι, Ρούνει, Φαν Πέρσι

Μίτσελ: Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο»

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ αναγνώρισε τις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε φαβορί τη Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, προσθέτοντας πως ότι δεν απαγορεύεται οι ερυθρόλευκοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Το περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Είμαστε χαρούμενοι που ήμαστε εδώ και θέλουμε να συνεχίσουμε... Η όρεξη που δείξαμε μέχρι τώρα, θα την εκμεταλλευτούμε και αύριο για να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Μάντσεστερ. Η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε ένα τόσο μεγάλο εμπόδιο όπως η Γιουνάιτεντ. Με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο αύριο ότι δεν απαγορεύεται είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε».

Μόγιες: «Δύσκολο ματς, πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»

«Όλες οι ομάδες θέλουν τον τρόπαιο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς. Δεν είπα ποτέ πως θα το καταφέρουμε ή ότι μπορούμε, αλλά θα το διεκδικήσουμε.Καμία ομάδα δεν θέλει να παίξει με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ξέρουν τι σημαίνει αυτή η ομάδα μετά τις επιτυχίες που είχε. Ελπίζω να παίξουμε όσο καλά χρειάζεται για να περάσουμε στα προημιτελικά και θα δούμε στη συνέχεια».

«Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά καλή ομάδα και έχει σπουδαία αποτελέσματα. Είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παράλληλα έχουν πολλούς παίκτες που είναι διεθνείς με την Ελλάδα και θα πάνε στο Μουντιάλ. Θα είναι πραγματικά δύσκολο παιχνίδι», τόνισε ο Ντέιβιντ Μόγιες.


Ο διαιτητής:

Ο Ιταλός Τζανλούκα Ρόκι ορίστηκε να διευθύνει τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 40χρονος διαιτητής από την Φλωρεντία δεν έχει σφυρίξει ποτέ αγώνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ενώ δύο φορές έχει διαιτητεύσει ευρωπαϊκούς αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2010 με αντίπαλο την Μούρσπασπο (1-0 είχαν κερδίσει οι "κόκκινοι διάβολοι" στην Τουρκία) και το 2012 στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Άγιαξ για τους "32" του Europa League.


Ο Σερ Άλεξ στο Φάληρο

Στο Φάληρο θα είναι και υψηλοί προσκεκλημένοι, με πολύ σημαντική, την παρουσία του σερ Αλεξ Φέργκιουσον που συνεχίζει να ακολουθεί παντού την ομάδα του και στην πρώτη του χρονιά που δεν είναι στον πάγκο τη βλέπει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Στο γήπεδο θα είναι και παλιοί άσοι της Μάντσεστερ, όπως ο επί σειρά αρχηγός και ηγέτης της Ρόι Κιν.


Το φαινόμενο Ράιαν Γκιγκς

Μια συμμετοχή θέλει ακόμη για να φτάσει τις 150 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τις τέσσερις εξ αυτών, κόντρα στον Ολυμπιακό τις έχει κάνει. «Είναι πάντα ευχάριστο να παίζεις σε μια τόσο ζεστή ατμόσφαιρα», επισήμανε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ο Ράιαν Γκιγκς. Οσο για το τι περιμένει μπροστά από την κερκίδα είπε «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός από τις προηγούμενες συναντήσεις μας. Σε αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια…».

Προϊστορία με αγγλικές ομάδες εντός έδρας

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει 11 φορές αγγλικές ομάδες στην έδρα του και έχει απολογισμό 5 νίκες, 3 ήττες και 3 ισοπαλίες. Με αντίπαλο τη Μάντσεστερ, μετράει 2 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

04/12/2012 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1
06/12/2011 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1
09/12/2009 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0
19/02/2008 Ολυμπιακός - Τσέλσι 0-0
10/03/2005 Ολυμπιακός - Νιούκαστλ 1-3
28/09/2004 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 1-0
23/10/2002 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γ. 2-3
10/10/2001 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γ. 0-2
23/11/2000 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 2-2
08/11/1972 Ολυμπιακός - Τότεναμ 1-0
01/12/1965 Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ 2-2
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...