Oasis: Επανακυκλοφορούν το άλμπουμ ντεμπούτο τους (Φωτό+Βίντεο)

Mε αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την εμφάνιση του συγκροτήματος στη μουσική βιομηχανία.
Ένα video στο Instagram που ανέβηκε χτες το βράδυ και ανέγραφε «26 Feb - 9am» με φόντο κάτι θολές φωτογραφίες των αδελφών Noel και Liam Gallaghe, πυροδότησε τις φήμες που κάνουν λόγο για επανένωση των Oasis, του βρετανικού ροκ συγκροτήματος που μεσουράνησε τη δεκαετία του ΄90.


Το μόνο σίγουρο είναι, ότι με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την εμφάνιση των Oasis στη μουσική βιομηχανία, θα επανακυκλοφορήσει το θρυλικό άλμπουμ- ντεμπούτο τους (1994) «Definitely Maybe ». Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και θα κυκλοφορήσει σε CD αλλά και σε ψηφιακή μορφή. Τα καλά νέα όμως για τους θαυμαστές του συγκροτήματος δεν σταματούν εδώ. Το κομμάτι «Supersonic» θα επανεκδοθεί ως βινύλιο ενώ στο www.oasisinet.com θα διατεθεί αντίγραφο της κασέτας από το ντέμο του συγκροτήματος που μοίραζαν το 1993, πριν ακόμα υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία.

Οι Oasis, έχουν προταθεί τρεις φορές για βραβείο Grammy. Μέχρι το 2009, οι συνολικές πωλήσεις δίσκων τους ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια παγκοσμίως..Ακόμα, το συγκρότημα έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Guinness Book of World Records, το 2010, στην κατηγορία για την "Μεγαλύτερη Παραμονή σε Top 10 chart της Βρετανίας από Συγκρότημα", μετά από μια άνευ προηγουμένου παραμονή στο Top 10 της Βρετανίας επί 22 συνεχόμενες εβδομάδες.

Εχοντας οκτώ νούμερο 1 single και οκτώ νούμερο 1 album στα της Μεγάλης Βρετανίας, οι Oasis απέσπσαν δεκαπέντε NME Awards, εννέα Q Awards, τέσσερα MTV Europe Music Awards και έξι BRIT Awards, συμπεριλαμβανομένου ενός, το 2007, για την συνεισφορά τους στην μουσική και ένα για το καλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων από τους ακροατές του BBC Radio 2.

Τον Αύγουστο του 2009, ο Noel Gallagher ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Oasis, μετά από μια ακόμα διαμάχη του με τον αδερφό του Liam στα παρασκήνια μιας εμφάνισης σε ένα φεστιβαλ. Ο Liam Gallagher υποστήριξε ότι τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος θα συνέχιζαν να δημιουργούν μαζί μουσική, αλλά απέρριψε την πιθανότητα το συγκρότημα να συνεχίσει με το όνομα Oasis, δημιουργώντας το συγκρότημα Beady Eye.










PΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...