Η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά δυνατά- Θρίαμβος του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάλαγα

Η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά δυνατά! Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε 80-63 στον «τελικό» με την Ουνικάχα στη Μάλαγα και βλέπει ξεκάθαρα και πάλι τους «8». Εξαιρετικοί Σπανούλης (20π.) και Λοτζέσκι (18π.).
 Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του και με εμφάνιση που αρμόζει σε πρωταθλητή Ευρώπης επικράτησε-παρά τις απουσίες Πρίντεζη και Περπέρογλου-της εξίσου ελλιπούς (έπαιξε χωρίς Κέινερ-Μέντλεϊ, Χετσχάιμερ και Βιδάλ) Ουνικάχα στη Μάλαγα με 80-63. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα φετινά παιχνίδια απέναντι στην ομάδα του Ζοάν Πλάθα.


Αφεντικά από το πρώτο λεπτό ήταν οι «ερυθρόλευκοι», που ξέφυγαν γρήγορα με μεγάλη διαφορά και δεν επέτρεψαν στους Ανδαλουσιανούς να πλησιάσουν περισσότερο από τους πέντε πόντους. Ασταμάτητοι στην επίθεση Σπανούλης και Λοτζέσκι, αθόρυβη δουλειά από Μάντζαρη (5 ριμπ., 9 ασίστ, κανένα λάθος) και Ντάνστον (7π., 4 ριμπ., 3 κλεψ.) και γενικά από την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Με νίκες επί της Αναντολού Εφές στην Πόλη την επόμενη εβδομάδα και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ στο φινάλε του Top 16 η πρόκριση στα προημιτελικά θα επιτευχθεί.

«Αγριεμένος» από την αρχή

Εκπλήξεις είχε η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, αφού πέραν των «σίγουρων» Μάντζαρη και Σπανούλη, ο Παπαπέτρου επελέγη για τη θέση «3», ο Ντάνστον για το «4» και ο Σερμαντίνι στο «5». Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν εντυπωσιακά, με τον αρχηγό τους να «σερβίρει» και να εκτελεί, τον Σερμαντίνι να πετυχαίνει έξι γρήγορους πόντους, τον Παπαπέτρου να ξεκινά με τρίποντο και τον Ντάνστον να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Αποτέλεσμα ήταν το +10 (2-12), προτού συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο. Το τάιμ άουτ του Πλάθα δεν διόρθωσε πολλά, αφού ο… σεληνιασμένος Σπανούλης οδηγούσε την ομάδα του (10-24), η οποία τελικά έκλεισε το δεκάλεπτο σε διψήφια διαφορά (18-28).

Αντεπίθεση από Μάλαγα

Οι γηπεδούχοι συνήλθαν στο δεύτερο δεκάλεπτο κι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Ολυμπιακού, τον οποίο «κουβαλούσε» επιθετικά ο Λοτζέσκι, πλησίασαν στους πέντε (29-34) με πρωταγωνιστές τους Σουάρεθ, Ουρτάσουν και Στίματς. Το τρίποντο του Σλούκα έδωσε μια ανάσα στους… σαστισμένους Πειραιώτες (30-39), που τελικά ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +7 (34-41).

Λοτζέσκι και Σπανούλης τον κράτησαν μπροστά

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Ουνικάχα μείωσε και πάλι στους πέντε (36-41), αλλά η οξυδέρκεια του Μάντζαρη με δύο ασίστ κι ένα κλέψιμο έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι σε διαφορά έντεκα πόντων (36-47). Οι παίκτες του Πλάθα επιχειρούσαν αλόγιστα μακρινά σουτ, την ώρα που στον αντίποδα εκείνοι του Μπαρτζώκα παίζοντας πιο μεθοδικά και με αιχμή τον Λοτζέσκι αποσπάστηκαν με 15 (43-58). Η ζώνη των Ανδαλουσιανών προκάλεσε κάποια προβλήματα στους φιλοξενούμενους, αλλά το απίθανο τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή του δεκαλέπτου έστειλε την ομάδα του με «προίκα» 13 πόντων (50-63) στην τελευταία περίοδο.

Εύκολα στη νίκη

Το κρύο αίμα των δύο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού διατηρούσε την ομάδα τους σε απόσταση ασφαλείας (53-68). Οι γηπεδούχοι έχασαν την ψυχραιμία τους γκρινιάζοντας διαρκώς για τη διαιτησία και μετά την τεχνική ποινή στον Τούλσον η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17 (53-70) με πολύ κόσμο να αποχωρεί πρόωρα από τις κερκίδες. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον θετικό και πάλι Παπαπέτρου να φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στους 19 (59-78) και λίγο αργότερα να έρχεται και το +21 (59-80) πριν το τελικό 80-63.

Δεκάλεπτα: 18-28, 34-41, 50-63, 63-80.

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Τοντόροβιτς, Σαμπόνις 2, Ουρτάσουν 13, Κάλογουεϊ 2, Σουάρεθ 8, Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 6, Ενγκιράν, Τούλσον 4, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 10, Στίματς 10.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9, Σερμαντίνι 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 20, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 6, Σίμονς 2, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 18 (δεν έπαιξαν Κατσίβελης και Κόλινς).

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Σαχίν (Ιταλία), Βοΐνοβιτς (Σερβία).
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...