Τα ελληνικά νησιά προτιμούν οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι ανάμεσα στις περιοχές που προτιμούν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της ηπείρου
Σπίτι στην Αγγλία και διακοπές από τη γαλλική Ριβιέρα μέχρι και τα ελληνικά νησιά, προτιμούν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ευρώπης. 


Σύμφωνα με έρευνα των μεσιτικών γραφείων Beauchamp Estates και Dataloft που καταγράφει τον τρόπο ζωής και τα περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, 67 από τους πιο πλούσιους Ευρωπαίους προτιμούν το Λονδίνο ως τόπο κατοικίας. Ακολουθεί το Παρίσι, που φιλοξενεί 25 δισεκατομμυριούχους και η Γενεύης, που προτιμάται από 18 δισεκατομμυριούχους.

Για τις διακοπές τους, οι μεγιστάνες επιλέγουν τη Γαλλική Ριβιέρα, όπου μία παραθαλάσσια κατοικία με έξι ή επτά υπνοδωμάτια κοστίζει περίπου 18,6 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Στους αγαπημένους τους προορισμούς, όμως συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα: Στα ελληνικά νησιά διατηρούν κατοικίες 9 δισεκατομμυριούχοι, ενώ τα αρχοντικά κοστίζουν συνήθως 4.150.000 λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με την έκθεση, που δεν αναφέρει όμως σε ποια νησιά ακριβώς βρίσκονται οι υπερπολιτελείς αυτές κατοικίες. Άλλα μέρη που χαίρουν της προτίμησης των πλουσίων είναι το Τελ Αβίβ και η Τοσκάνη.

Η έρευνα καταγράφει την τάση των δισεκατομμυριούχων να έχουν στην κατοχή τους τέσσερα σπίτια παγκοσμίως, κάτι που κατά μέσο όρο περιλαμβάνει μία οικία αξίας 22.300.000 λίρες Αγγλίας, ένα σπίτι διακοπών αξίας 18.600.000 λίρες Αγγλίας στη Γαλλική Ριβιέρα και ένα ακίνητο αξίας 12.100.000 λίρες Αγγλίας στην Τοσκάνη.

Σε ό,τι αφορά στα κριτήρια των δισεκατομμυριούχων, επηρεάζονται από τη θέση του ακινήτου, το μέγεθος, τον εξωτερικό χώρο, την ασφάλεια και τον σχεδιασμό.

Όσο για την «αξία» του μέσου δισεκατομμυριούχου, ανέρχεται σε 1,76 δις λίρες Αγγλίας. Πώς κατανέμεται ο πλούτος τους; Σε γενικές γραμμές, διατηρούν το 42% της περιουσίας τους σε ιδιωτικές συμμετοχές, το 35% σε εισηγμένες εταιρείες, το 18% σε μετρητά, το 3% σε αστικά ακίνητα και το 2% σε πολυτελή περιουσιακά στοιχεία, όπως σκάφη αναψυχής και ιδιωτικά τζετ.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι υπάρχουν πάνω από 2.170 δισεκατομμυριούχοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνολική περιουσία 3,880 τρις λίρες Αγγλίας, ενώ από αυτούς , το 60% είναι αυτοδημιούργητοι.
 pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...