US ΟΙ «ΧΡΥΣΟΙ» ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ- Η Σουίφτ και η κάντρι νίκησαν τη Μαντόνα...

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η προσωπικότητα από τον χώρο της μουσικής με τα περισσότερα κέρδη για το 2013.
Η μεγάλη παγκόσμια περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ αλλά και η δισκογραφική της δραστηριότητα την έφεραν στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους τραγουδιστές και μουσικούς για το 2013, με συνολικά έσοδα 39,7 εκατ. δολάρια
..
Η διάσημη ερμηνεύτρια της κάντρι - ποπ βρέθηκε στην κορυφή της αντίστοιχης ετήσιας λίστας του γνωστού μουσικού περιοδικού Billboard έχοντας κερδίσει συνολικά ετήσια έσοδα ύψους 39,7 εκατ. δολάριων.
Με το ποσό αυτό κατάφερε να «εκθρονίσει» τη Μαντόνα, η οποία κατάφερε να της κλέψει πέρυσι την πρωτιά.
Τα έσοδα της 24χρονης σταρ προήλθαν από τις πωλήσεις των άλμπουμ της, από πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών της και φυσικά από τις συναυλίες της.
Μόνο η μεγάλη παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «Red Tour» υπολογίζεται πως της απέφερε κέρδη ύψους 30 εκατ. δολαρίων. Αναμενόμενο καθώς όλες οι συναυλίες που έδωσε ανά τον κόσμο -οι περισσότερες στην Αμερική- ήταν sold out.
Πολύ καλά πήγε ωστόσο και η δισκογραφική της δραστηριότητα, καθώς το τελευταίο της άλμπουμ ήταν το έβδομο πιο εμπορικό άλμπουμ στις ΗΠΑ, ενώ τα τραγούδια της είχαν 10 εκατ. κατεβάσματα στο διαδίκτυο.
Πράγμα που σημαίνει ότι τα κέρδη, και από αυτή την πλευρά, ήταν υψηλά.
Δεύτερος
Κατά 32,9 εκατ. δολάρια πλουσιότερος έγινε τη χρονιά που πέρασε ο σταρ της κάντρι Κένι Τσέσνι, ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας του Billboard.
Τα περισσότερα από αυτά τα έσοδα προήλθαν από το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ το οποίο ήταν από τα πιο επιτυχημένα της χρονιάς.
Ακολουθεί, στην τρίτη θέση, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ, ο οποίος έκανε μια θριαμβευτική επιστροφή στον χώρο της μουσικής ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια απουσίας.
Το κοινό του όχι μόνο δεν τον ξέχασε, αλλά αγόρασε με μανία το νέο του άλμπουμ με τίτλο «20/20 Experience» και πλημμύρισε τους χώρους όπου δόθηκαν οι συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας που έκανε μαζί με τον Jay Z. Αποτέλεσμα; Εβγαλε μέσα σε μια χρονιά 31 εκατ. δολάρια.
Δύο δημοφιλή συγκροτήματα που έχουν διανύσει πολλά... μουσικά χιλιόμετρα, οι Μπον Τζόβι και οι θρυλικοί Ρόλινγκ Στόουνς, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της λίστας με συνολικά κέρδη 29,4 εκατ. και 26,2 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, αποδεικνύοντας πως οι κλασικές αξίες στη μουσική δεν πεθαίνουν.
Αναμενόμενη στη συγκεκριμένη λίστα ήταν και η παρουσία της Μπιγιονσέ, η οποία «ίδρωσε» πολύ τη χρονιά που πέρασε χορεύοντας ασταμάτητα στους 132 σταθμούς της τεράστιας περιοδείας της, ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούσε στο στούντιο τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Τα ετήσια κέρδη της ανήλθαν στα 24,4 εκατ. δολάρια.
Στη λίστα του Billboard έχουν συμπεριληφθεί συνολικά σαράντα ονόματα από τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ανάμεσά τους είναι και αυτό της διάσημης τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν, η οποία έβγαλε 11,8 εκατ. δολάρια πραγματοποιώντας 60 ζωντανές εμφανίσεις στο υπερπολυτελές καζίνο - ξενοδοχείο «Σίζαρς Πάλας» του Λας Βέγκας.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ
1. Τέιλορ Σουίφτ - 39,7 εκ. $
2. Κένι Τσέσνι - 32,9 εκ. $
3. Τζάστιν Τιμπερλέικ - 31,5 εκ. $
4. Μπον Τζόβι - 29,4 εκ. $
5. Ρόλινγκ Στόουνς - 26,2 εκ. $
6. Μπιγιονσέ - 24,4 εκ. $
7. Μαρούν 5 - 22,3 εκ. $
8. Λιουκ Μπράιαν- 22,1 εκ. $
9. Πινκ - 20 εκ. $
10. Φλίτγουντ Μακ - 19 εκ. $
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...