Ο Παπανδρέου τώρα δίνει μαθήματα: Οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πόνο και κόπο αν...

Αν αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια και μιλούν για δημοψήφισμα, και άλλοι που πρότειναν Ζάππειο είχαν το 2010 τη στάση που σήμερα έχουν υιοθετήσει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός «καρφώνοντας» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Επέκρινε τον Ευ.Βενιζέλο ότι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα της Δεξιάς.

«Σίγουρα Φώτη μου κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος για την κατάσταση του κεντροαριστερού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζεται η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της ευρωβουλευτή Μαριλένας Κοππά.

Με έμμεσο τρόπο και με τη φράση «δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς», ο κ. Παπανδρέου επικρίνει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «άγεται και φέρεται» από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και ενδεχομένως, μπορεί να δοθεί η ερμηνεία ότι ο κ. Παπανδρέου προτρέπει τους πρώην συντρόφους του να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση συνεργασίας.



«Πολύς λόγος γίνεται περί διαπραγμάτευσης. Τότε διαπραγματευτήκαμε για μια χώρα που είχε τεθεί εκτός αγορών. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε εξ αρχής μηχανισμό στήριξης. Κάποιοι εταίροι δανείστηκαν με υψηλότερα επιτόκια από αυτά που μας δάνεισαν. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους, σωστά επισήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υποστηρίζοντας ότι με τις πολιτικές τους επιλογές επέτειναν τον «πόνο» για τα 11 εκατ.των Ελλήνων. «Αν αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια και μιλούν για δημοψήφισμα, και άλλοι που πρότειναν Ζάππειο είχαν το 2010 τη στάση που σήμερα έχουν υιοθετήσει οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πόνο και κόπο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έκανε το καθήκον του».



Στην ομιλία του δίπλα στον Φώτη Κουβέλη ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από άλλες πολιτικές δυνάμεις να «συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε».

«Πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν οι προοδευτικές δυνάμεις συνεργαζόσασταν από το 2009», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για αποφάσεις που ευνόησαν τραπεζίτες ή και μιντιάρχες.

Για την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ακόμη και σήμερα ότι όσοι τον επικρίνουν αποκρύπτουν συνειδητά τι ειπώθηκε...



«Δεν περίμενα η παρουσίαση βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση». Με αυτή τη δήλωση ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα μαζί με τον Φώτη Κουβέλη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά.

«Ο φόβος δεν ταιριάζει σε όποιον θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής.



Κουβέλης εναντίον όσων έχουν στο μυαλό τους «Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες»


Με ιδιαίτερη χαρά δήλωσε ότι μετέχει με τον «φίλο Γιώργο Παπανδρέου» ο Φώτης Κουβέλης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά «αφήνοντας άλλους να κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες», παραπέμποντας στην «Ιθάκη» του Καβάφη.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε ένα άλλο σχέδιο, μια άλλη Ευρώπη. Φίλοι και φίλες, οι κομιστές του υποτιθέμενου καινούργιου υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές λύσεις παρά μονό λύσεις. Οι λύσεις δεν είναι ποτέ άχρωμες». Και εξήγησε πώς ο ίδιος οραματίζεται το νέο πόλο: «Ο πόλος ή θα είναι προοδευτικός ή δεν θα υπάρχει. Δεν θα είναι κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων, ούτε συμπλήρωμα δεξιών πολιτικών».πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...