Σινεμά«Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου»: Δείτε πλάνα από την ταινία που γυρίστηκε σε Αθήνα και Κρήτη

Οι Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν, ενσαρκώνουν ένα ζευγάρι Αμερικανών που επισκέπτονται τον Παρθενώνα και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού 
«Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου» («The two faces of January»), η ταινία που γυρίστηκε Αθήνα, Κρήτη και Κωνσταντινούπολη έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου, στο τμήμα Berlinale Special Galas.
Οι κριτικοί κινηματογράφου κάνουν λόγο για μία εντυπωσιακή ταινία που «λούζεται» από το ελληνικό φως και φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Παρθενώνα και τα στενά της Πλάκας καθώς επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Η ταινία είναι βασισμένη στο  μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ, της συγγραφέως του βιβλίου «Ο ταλαντούχος κ.Ρίπλεϊ» και φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Χοσέιν Αμινί, που δήλωσε ότι το συγκεκριμένο κινηματογραφικό πρότζεκτ ήταν για εκείνον «ένα όνειρο ζωής».

«Είκοσι πέντε χρόνια είναι η μισή μου ζωή. Όταν ήμουν φοιτητής στο πανεπιστήμιο σκεφτόμουν ότι ήθελα να μεταφέρω αυτό το βιβλίο στο σινεμά. Ήταν ένα δύσκολο, μα γοητευτικό ταξίδι, που με βοήθησε τελικά γιατί κατάλαβα την αξία της υπομονής» δήλωσε ο σκηνοθέτης για τη ταινία που μας μεταφέρει στο 1962 και ακολουθεί  ένα όμορφο ζευγάρι Αμερικανών. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ που υποτίθεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα για ένα ταξίδι αναψυχής. Στην πραγματικότητα όμως, ο άντρας προσπαθεί να διαφύγει γιατί καταζητείται στην χώρα του για απάτες. Στην υπόθεση εμπλέκεται ένα τρίτο πρόσωπο (Οσκαρ Αϊζακ), επίσης υπόπτων διασυνδέσεων. Στην Ελλάδα, η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...